Αρχική Ν. Μεσσηνίας Μήνυμα κατά των εξαρτήσεων από το ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας | Δημήτρης Πτωχός: «Όταν...

Μήνυμα κατά των εξαρτήσεων από το ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας | Δημήτρης Πτωχός: «Όταν επενδύουμε στην πρόληψη, επενδύουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους»

«Η πρόληψη είναι η βάση για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή. Είναι μια συνεχής διαδικασία που ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Μέσα από την πρόληψη, δίνουμε στους νέους μας τη δυνατότητα να αναπτύξουν υγιείς συνήθειες, να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους και να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. της ΠΕ Μεσσηνίας.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, διοργάνωσε μια σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, παιδιά και έφηβοι συμμετείχαν ενεργά, μεταφέροντας το θετικό μήνυμα της πρόληψης και της αγάπης για τη ζωή.

«Το φετινό μήνυμα, “Θέλω να ονειρεύομαι, να δημιουργώ και να πλέω στις θάλασσες της ζωής μου… ελεύθερα”, αντικατοπτρίζει την ουσία των δράσεων που πραγματοποιούνται αυτό το διήμερο. Η συμμετοχή σας σε αυτές τις δραστηριότητες δείχνει τη δέσμευση όλων μας να προάγουμε τη θετική στάση ζωής και την αποφυγή των εξαρτήσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Οι δράσεις πρόληψης υλοποιήθηκαν με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας, του Λιμενικού Ταμείου Δήμου Καλαμάτας, των ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας, της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας «Ο Ποσειδών», του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, του ΕΚΑΒ Καλαμάτας και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Μεσσηνίας.