Αρχική Eπικαιρότητα Kαιρός: Mε ισχυρό μελτέμι σήμερα – Καταιγίδες στα βόρεια Πέμπτη και Παρασκευή

Kαιρός: Mε ισχυρό μελτέμι σήμερα – Καταιγίδες στα βόρεια Πέμπτη και Παρασκευή

Mε ισχυρό μελτέμι σήμερα, Καταιγίδες στα βόρεια Πέμπτη και Παρασκευή Και σήμερα Τετάρτη μελτέμι στο Αιγαίο στα 6 με 7 μποφόρ σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Δεν θα λείψουν λίγες μπόρες κυρίως στα βουνά στη Μακεδονία.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα και θα παραμείνει σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά. Περισσότερη ζέστη αναμένεται στη δυτική Ελλάδα εκεί που δεν φτάνει η ευεργετική επίδραση του μελτεμιού εκεί και 38 βαθμούς η θερμοκρασία.

Πέμπτη και Παρασκευή εκτός από το ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο αναμένονται κυρίως στη Μακεδονία και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Μάλιστα δεν αποκλείεται να είναι και τοπικά ισχυρές. Λίγο η θερμοκρασία θα πέσει

Το Σάββατο η πιο δροσερή ημέρα των επόμενων 10 ημερών με τοπικά θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο , και 8 μποφόρ. Προφανώς όλες τις ημέρες και κυρίως το Σάββατο ο κίνδυνος εξάπλωσης μιας πυρκαγιάς είναι μεγάλος

Στην Αττική η θερμοκρασία σήμερα στο κέντρο και τα δυτικά της πόλης έως 36 βαθμούς, στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 με βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη έως 33 με 34 βαθμούς.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

ERTNEWS.GR