Αρχική Ν. Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής: «Πρόκληση και τιμή για το Επιμελητήριο Αρκαδίας η λειτουργία της...

Γιάννης Τρουπής: «Πρόκληση και τιμή για το Επιμελητήριο Αρκαδίας η λειτουργία της Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας» (Βιντεο)

Με σύμπραξη του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ξεκινά η λειτουργία της Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας, όπως δήλωσαν από κοινού ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής και ο κ. Δημήτρης Βολουδάκης, Διευθυντής κατάρτισης «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», που αποτελεί Ιδρυματική Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, κατά τη διάρκεια της οποίας υπογράφηκε η σχετική προγραμματική σύμβαση.

Ο κ. Τρουπής φανερά ικανοποιημένος δήλωσε: «Για το Επιμελητήριο είναι πρόκληση και τιμή να στηρίζουμε δράσεις για τον πρωτογενή τομέα που είναι η ατμομηχανή για τη μεταποίηση και το εμπόριο και προσφέρει οφέλη σε όλα μας τα μέλη» ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η πρόταση για την Ακαδημία Ελαιοκομίας του Αντιδήμαρχου Βόρειας Κυνουρίας κ. Πάνου Καμπουρολιά, έτυχε ομόφωνης αποδοχής από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας και της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας .

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη επιμόρφωσης– κατάρτισης των επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα, σημειώνοντας: «λόγω κλιματικής αλλαγής πρέπει να προετοιμαστούμε για το μέλλον, για τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αυτό θα φέρει, ώστε η ποιότητα των τοπικών προϊόντων να παραμένει στην κορυφή».

Παράλληλα ο κ. Τρουπής σημείωσε ότι στη Βόρεια Κυνουρία, τα τελευταία χρόνια, δεσπόζει η καλλιεργήσιμη ελιά και το ελαιόλαδο, η οποία είναι σημαντική εισροή χρημάτων που στηρίζει το τοπικό ΑΕΠ.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, υπογράμμισε ότι η συνεργασία για την Ακαδημία Ελαιοκομίας, ανοίγει τον δρόμο για νέες συνεργασίες και με άλλους κλάδους της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας τονίζοντας: «Οι συνδρομές των μελών μας δεν μένουν στο συρτάρι, αλλά ανταποδοτικά ενισχύουν δράσεις που ωφελούν τους ίδιους πολλαπλάσια».

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Αιτήσεις Συμμετοχής: Για τη συμμετοχή σας συμπληρώστε τη φόρμα πατήστε εδώ

Συνέντευξη Τύπου

ΦΩΤΟ 2 2