Αρχική Ν. Αργολίδος Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις απατών στο Άργος

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις απατών στο Άργος

Δύο περιπτώσεις απάτηςεξιχνιάστηκαν στην Αργολίδα.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται μία γυναίκα.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, η οποία, βέβαια, περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργάτες του.

Απ’ την εγκληματική τους δράση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, είχαν αποκομίσει, παράνομο περιουσιακό όφελος, 48.000 ευρώ.

Η εξιχνίαση έγινε , ύστερα από ενέργειες του τμήματος Ασφαλείας Άργους – Μυκηνών.

Για τις υποθέσεις, κατηγορείται 62χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, ενώ, η δικογραφία, όπως είπαμε, περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς της.

Εξακριβώθηκε, ότι είχε φτιαχθεί εγκληματική ομάδα, με στόχο να εξαπατά ανυποψίαστους πολίτες.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της ομάδας, τηλεφωνούσαν στα θύματά τους, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα, ότι, συγγενικά τους πρόσωπα, είχαν προκαλέσει τροχαία ατυχήματα και σοβαρό τραυματισμό ανήλικου, ζητούσαν χρήματα, ώστε οι συγγενείς τους να απαλλαχθούν απ’ τις νομικές συνέπειες.

Επιπρόσθετα, οι δράστες, που είχαν τον ρόλο της επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα, προκειμένου να αποφύγουν την ενημέρωση των οικείων ή των Διωκτικών Αρχών απ’ τους παθόντες, τους μιλούσαν συνεχώς, ώστε η γραμμή επικοινωνίας να παραμένει ανοιχτή, ενημερώνοντας, παράλληλα την 62χρονη, που είχε τον ρόλο της παραλαβής των χρημάτων, για τον τρόπο παραλαβής τους.

Απ’ την μέχρι στιγμής έρευνα της Αστυνομίας, εξακριβώθηκε, ότι, κατά το χρονικό διάστημα από 5 Ιουνίου 2024 έως και τις 18 Ιουνίου 2024, η 62χρονη, μαζί με άγνωστους συνεργούς της, είχαν διαπράξει 2 περιπτώσεις απατών στο Άργος και απ’ την εγκληματική αυτή δράση, είχαν αποκομίσει, παράνομο περιουσιακό όφελος, 48.000 ευρώ.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αργολίδας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται απ΄ το τμήμα Ασφαλείας Άργους – Μυκηνών, για την ταυτοποίηση των συνεργών και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.