Αρχική Eπικαιρότητα Απότομη αλλαγή του καιρού την Κυριακή – Η τελευταία πρόγνωση για Αγίου...

Απότομη αλλαγή του καιρού την Κυριακή – Η τελευταία πρόγνωση για Αγίου Πνεύματος

Δύσκολη η σημερινή μέρα για τη χώρα μας λόγω του εκρηκτικού κοκτέιλ ζέστης, ξηρασίας και θυελλωδών ανέμων που αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην Αττική για τις επόμενες τουλάχιστον 48 ώρες.

Η κατάσταση αναμένεται να αλλάξει από την Κυριακή και συγκεκριμένα την ημέρα του Αγίου Πνεύματος αναμένεται αστάθεια του καιρού αλλά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, σήμερα τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα ιδιαίτερα για τα ανατολικά τμήματα.

Πολύ υψηλές οι εντάσεις σε ότι αφορά τους ανέμους, οι βοριάδες τοπικά προς τα ηπειρωτικά τμήματα θα ξεπερνάνε τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ ενώ οι ριπές ανέμου θα φτάνουν τοπικά τα 9 με 10 μποφόρ.

Από το ύψος του Βόλου και πιο νότια θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί οι υψηλές θερμοκρασιακές τιμές θα συνδυαστούν με υψηλές ριπές ανέμου που αυξάνουν το επίπεδο κινδύνου εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς, γι’αυτόν τον λόγο και η Αττική βρίσκεται σήμερα σε επιφυλακή, σύμφωνα με την πολιτική προστασία.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται σήμερα ο νομός Αττικής λόγω των πολύ ισχυρών βοριάδων, τοπικά σε επίπεδο θυέλλης στα πιο ανατολικά τμήματα, της ξηρής ατμόσφαιρας και της υψηλής θερμοκρασίας.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται ήπιες καιρικές συνθήκες με την ηλιοφάνεια και τις νεφώσεις να εναλλάσονται και τη θερμοκρασία στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου ενώ την εμφάνισή της θα κάνει και η θαλάσσια αύρα.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Οι θερμές μάζες από την Ιταλία θα επιμείνουν και τις επόμενες μέρες. Μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, οι περισσότερο υψηλές θερμοκρασίες 38 με 40 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και έως και 36 βαθμούς στα ανατολικά.

Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας και μία μικρή υποχώρηση των βοριάδων, θα συνεχίσουν όμως οι βοριάδες με μικρότερες εντάσεις και μια αστάθεια να κάνει την εμφάνισή της στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Και την ημέρα του Αγίου Πνεύματος δεν περιμένουμε κάτι το αξιόλογο, βοριαδάκι στο Αιγαίο πάλι αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς, με τη θερμοκρασία έτσι σε μία μικρή υποχώρηση στους 36 βαθμούς Κελσίου και την αστάθεια να βγαίνει κυρίως στα βόρεια βορειοδυτικά κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.