Αρχική Ν. Αρκαδίας Κώστας Τζιούμης: «Προστατεύουμε με αντιπυρικές ζώνες την Τρίπολη και τα χωριά μας»

Κώστας Τζιούμης: «Προστατεύουμε με αντιπυρικές ζώνες την Τρίπολη και τα χωριά μας»

Σε ανακοινώσεις για την υποβολή πρότασης στο Πράσινο Ταμείο, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, προχώρησε ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 20/6/2024.

Πρόκειται για ζώνες, πλάτους 10 μέτρων, οι οποίες θα γίνουν στην πόλη της Τρίπολης και σε πενήντα από τα χωριά του δήμου Τρίπολης, σε εκείνα τα χωριά που έχουν επικινδυνότητα «3» και «4».

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε: «Η πρόσκληση θα έπρεπε να έχει εκδοθεί νωρίτερα για να υπήρχε ο χρόνος να προλάβουμε τη φετινή χρονιά. Είναι μια χρονιά εξαιρετικά δύσκολη και ήδη αυτές τις ημέρες είχαμε μικρά περιστατικά με φωτιές στην περιοχή μας.

Επισημαίνω ότι οι συμπολίτες μας πρέπει να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους για να προστατεύσουμε την περιοχή μας και να τα δηλώσουν στην πλατφόρμα του υπουργείου.

Εφόσον εγκριθεί η πρόταση μας ως τις 10 Ιουλίου, θα τρέξουμε τη διαδικασία, όσο πιο γρήγορα γίνεται για να μπορέσουμε, αν προλάβουμε, να κάνουμε ζώνες μέσα σε αυτή την αντιπυρική περίοδο, αλλιώς θα πάμε για την επόμενη χρονιά».