Αρχική Ν. Μεσσηνίας Καλαμάτα: Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα “Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή”

Καλαμάτα: Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα “Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή”

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο «Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή» την Πέμπτη (20 Ιουνίου 2024) και ώρα 10:30-16:00, στην Αίθουσα «Επτάνησα» του Ξενοδοχείου Grecotel Filoxenia στην Καλαμάτα.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό δεν χρειάζεται προεγγραφή για την παρακολούθηση και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων της Πελοποννήσου για την προσαρμογή της Περιφέρειάς τους στην κλιματική αλλαγή, μέσα από την παρουσίαση των σχετικών πολιτικών και των στρατηγικών σχεδιασμών.

Στην 1η Ενότητα της Ημερίδας θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ) της Περιφέρειας και εισηγήσεις από διακεκριμένους ομιλητές, σχετικά με τους σημαντικότερους ευάλωτους τομείς, καθώς και καινοτόμες τεχνολογίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Η 2η Ενότητα της Ημερίδας περιλαμβάνει την προβολή αποσπασμάτων video για τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στο τοπίο και την πολιτιστική κληρονομιά στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση με τίτλο «Προσαρμογή τοπίου, χρήσεων γης & πολιτιστικής κληρονομιάς (η περίπτωση της αρχαίας Μεσσήνης) στην Κλιματική Αλλαγή» από την ΕΛΛΕΤ και θα επακολουθήσει συζήτηση.

Θα προβληθεί και η μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Κλιματική Συνείδηση» η οποία απέσπασε το Ειδικό Βραβείο στο Μαθητικό Διαγωνισμό που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του LIFE-IP AdaptInGR το 202.

Η Ημερίδα θα εστιάσει στις κάτωθι θεματικές ενότητες:
-Ενέργεια
-Υδάτινοι Πόροι
-Πρωτογενής Τομέας & Γεωργία
-Δομημένο περιβάλλον
-Τουρισμός
-Βιοποικιλότητα

Καλαμάτα: Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα “Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή”
Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα “Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή”