Αρχική Eπικαιρότητα Στο νέο ΕΣΠΑ το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας...

Στο νέο ΕΣΠΑ το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Στο νέο ΕΣΠΑ εντάχθηκε το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων (Β Φάση).

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος, ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής προστασίας του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής, ύστερα από την επίσημη απόφαση ένταξης της πράξης που έχει να κάνει με το έργο αυτό.

Η πράξη περιλαμβάνει έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε διάφορους δήμος, όπως και στο δήμο Λουτρακίου.

Πρόκειται για ένταξη στο πρόγραμμα ”Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021 – 2027”, στον άξονα προτεραιότητας 2. Ο συνολικός προυπολογισμός είναι στα 181 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων, τα 124 εκατ. ευρώ, αφορούν συγχρηματοδοτούμενη δαπάνη.

Ο προυπολογισμός των υποέργων για την αντιπλημμυρική προστασία του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ανέρχεται στα 27,5 εκατ. ευρώ και αφορά στην κατασκευή έργων διευθέτησης στα 8 ρέματα της περιοχής (Αγίου Φανουρίου, Χαρβατίου, Αγίας Κυριακής, Νεκροταφείου 1, Νεκροταφείου 2, Οσίου Ποταπίου, Αγίου Γεωργίου, Νταμαρίου), καθώς και συνοδά έργα (απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικές έρευνες, εργασίες αποκατάστασης δικτύων οργανισμών κοινής ωφέλειας).

Υπενθυμίζεται πως τα έργα αυτά είχαν βγει από το Ταμείο Ανάκαμψης και Συνοχής, ωστόσο, η εξέλιξη αυτή δεν επηρέασε την υλοποίησή τους.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, Γιώργος Γκιώνης, σύντομα θα πέσουν και οι υπογραφές της σύμβασης με τον ανάδοχο, στο υπουργείο.

ertnews.gr