Αρχική Eπικαιρότητα Πότε ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

Πότε ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

Η αντίστροφη μέτρηση για τις καλοκαιρινές – θερινές εκπτώσεις 2024 έχει ξεκινήσει.

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, αρχίζουν κάθε χρόνο τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου (φέτος 8 Ιουλίου) με τους καταναλωτές να επωφελούνται από σημαντικές προσφορές στα καταστήματα.

Θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο 31 Αυγούστου.

Παράλληλα, στις ανακοινώσεις που θα ακολουθήσουν, θα γνωστοποιείται και ποια θα είναι η Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα, μαζί με το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας.

 Όσα θα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές την περίοδο των εκπτώσεων

Την περίοδο των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού της έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.

Επίσης, θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Τέλος στις καλοκαιρινές εκπτώσεις 2024, οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.