Αρχική Ν. Αρκαδίας Ψήφισμα Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Τρίπολης

Ψήφισμα Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Τρίπολης

Να λειτουργήσει και τρίτο τμήμα στην Α Γυμνασίου, στο Μουσικό Σχολείο της Τρίπολης, ζητά – μέσω ψηφίσματος – αιτήματος- το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, μετά από πρόταση του Συλλόγου των Διδασκόντων του εν λόγω σχολείου.

Όπως αναφέρει το σχετικό ψήφισμα, που δόθηκε στη δημοσιότητα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αρκαδίας, ήταν αρνητικές στην προοπτική λειτουργίας ενός τρίτου τμήματος.

Το ψήφισμα, γράφει, ότι, η απάντηση είχε να κάνει με το γεγονός, ότι, το σχολείο ” δεν έχει επάρκεια σε εκπαιδευτικούς ΄΄.

Ο Σύλλογος, υποστηρίζει, ότι, το σχολείο διαθέτει πλήθος οργανικών θέσεων, καλύπτοντας το σύνολο των οργανικών θέσεων που αφορούν τα μαθήματα της γενικής παιδείας, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα υπόλοιπα Γυμνάσια και Λύκεια της Τρίπολης.

Ο Σύλλογος των Γονέων και των Κηδεμόνων του Μουσικού της Τρίπολης, λέει, ότι, για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο σχολείο, οι αιτήσεις, έφτασαν, σχεδόν τις 100 (97), περίπου 20 % περισσότερες απ’ ότι την προηγούμενη χρονιά.

Ο Σύλλογος ισχυρίζεται, ότι, εγκρίθηκαν 48 θέσεις, γεγονός που σημαίνει, ότι, πάνω από τα μισά παιδιά, θα μείνουν εκτός, ενώ, παράλληλα, η βάση εισαγωγής μπορεί να ξεπεράσει το 95 / 100.

Στο ψήφισμα, δίνονται και παραδείγματα με άλλα σχολεία, που θα λειτουργήσουν νέα τμήματα, με ίσο αριθμό αιτήσεων και με παρόμοιο σε μέγεθος σύλλογο διδασκόντων, με αυτό της Τρίπολης.