Αρχική Ν. Κορινθίας Κόρινθος: Δωρεάν οι διελεύσεις των μόνιμων κατοίκων της περιοχής από τα διόδια...

Κόρινθος: Δωρεάν οι διελεύσεις των μόνιμων κατοίκων της περιοχής από τα διόδια του Ισθμού μετά την κατεδάφιση της γέφυρας

Δωρεάν θα γίνονται από σήμερα το πρωί της 12ης Ιουνίου 2024, οι διελεύσεις των μόνιμων κατοίκων των δήμων Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και Κορινθίων, απ’ τα διόδια του Ισθμού, μετά από σχετική επιστολή του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμοδίου για τις υποδομές, Νίκου Ταχιάου, προς την Ολυμπία Οδό Α.Ε.

Σύμφωνα με την σύμβαση παραχώρησης, το Δημόσιο, αναλαμβάνει να αποζημιώσει την εταιρεία για την απώλεια εσόδων, λόγω των συγκεκριμένων διελεύσεων.

Μετά την κατεδάφιση της γέφυρας, στον ανισόπεδο κόμβο του Λουτρακίου και τη διακοπή της κυκλοφορίας της παλαιάς εθνικής οδού, οι μόνιμοι κάτοικοι των δύο δήμων, έχουν πρόβλημα με τις τοπικές μετακινήσεις τους, αφού, η μόνη διαθέσιμη επιλογή είναι η χρήση του κλειστού αυτοκινητόδρομου Αθηνών – Κορίνθου (Ολυμπία Οδός), όπου, όμως, απαιτείται η καταβολή διοδίων.

Αποφασίστηκε, η διέλευση των οχημάτων αυτών, απ΄ την Ολυμπία Οδό, εντός των ορίων των δήμων τους, να γίνεται δωρεάν, σε πρώτη φάση, μέχρι να αποκατασταθεί και να εγκατασταθεί η βυθιζόμενη γέφυρα του Ισθμού, απ’ την οποία, υπάρχει εναλλακτική διέξοδος μετακίνησης των οχημάτων, κάτω των 3,5 τόνων (τότε θα ανακοινωθούν νέες ρυθμίσεις).

Η δωρεάν διέλευση θα γίνεται με την επίδειξη εγγράφου ταυτοπροσωπίας και υπεύθυνης δήλωσης, επικυρωμένης, είτε μέσω του gov.gr, είτε μέσω του ΚΕΠ

Ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, με αφορμή την υπογραφή της σχετικής απόφασης, δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα σε 48 ώρες προχώρησε στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Ολυμπία Οδό. Σήμερα, ανταποκρίνεται και πάλι με ισχυρά αντανακλαστικά, στην ανάγκη των μόνιμων κατοίκων των Δήμων Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και Κορινθίων να συνεχίσουν τις μετακινήσεις στην περιοχή, χωρίς να πληρώνουν διόδια, όπως άλλωστε, συνέβαινε μέχρι σήμερα. Για την απόφαση αυτή, την οποία είχε προαναγγείλει από χθες, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί σύντομη διαβούλευση με τους Δημάρχους των οικείων Δήμων και τεχνική επεξεργασία με την εταιρία παραχώρησης. Αποτελεί μία προσωρινή και πάντως μικρής διάρκειας λύση. Εργαζόμαστε ήδη για να προχωρήσουμε στην κατασκευή νέας άνω διάβασης και να αποδώσουμε την Παλαιά Εθνική Οδό στην κυκλοφορία, όσο το δυνατόν πιο σύντομα».