Αρχική Ν. Αργολίδος Α.Πουλάς: Ευρώπη και Ελλάδα ώρα 0….

Α.Πουλάς: Ευρώπη και Ελλάδα ώρα 0….

Από τα αποτελέσματα των φετινών Ευρωεκλογών  φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στο θολό εκλογικό τους διακύβευμα, στο πολιτικό σύστημα συνολικά και στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, αυξάνοντας το ποσοστό της αποχής και πριμοδοτώντας την ακροδεξιά.

Πρώτος αποδέκτης του μηνύματος είναι η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας οι πολιτικές αντί να στοχεύουν στην ευημερία των ευρωπαίων πολιτών, επιβάλλονται από μία πολιτική ελίτ σε συνεργασία με ισχυρά πολυεθνικά συμφέροντα.

Δεύτερος αποδέκτης η κυβέρνηση, που σε όλη την προεκλογική περίοδο έδειχνε εκτός τόπου και χρόνου, σε απόλυτη αναντιστοιχία με τις αγωνίες και τα προβλήματα των Ελλήνων ψηφοφόρων. Η απουσία πολιτικού διαλόγου για την Ευρώπη που θέλουμε και τη θέση της Ελλάδας μέσα σε αυτήν ήταν παραπάνω από αισθητή, όπως  και η ανυπαρξία προτάσεων στα κοινά προβλήματα σε όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Τέλος και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έλαβε το δικό του μήνυμα. Ενώ στην περιφέρεια αυξάνει σε κάθε εκλογική διαδικασία τις δυνάμεις του -όπως για παράδειγμα στην Αργολίδα όπου αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα και στην Κρήτη όπου βάφτηκαν πράσινοι δύο νομοί- στα αστικά κέντρα αδυνατεί να επανασυνδεθεί με τους ψηφοφόρους του.

Ήρθε η ώρα του διαλόγου, τόσο σε εσωκομματικό επίπεδο όσο και με την κοινωνία των πολιτών  για να οριστικοποιήσουμε την επιστροφή του  ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στις πολιτικές του ρίζες: του πατριωτισμού που εμπέδωσε την εθνική κυριαρχία και στάθηκε δυναμικά απέναντι στους εθνικούς κινδύνους, και του σοσιαλισμού, που θεμελίωσε το ΕΣΥ, μετασχημάτισε την κοινωνία και έδωσε οικονομική αξιοπρέπεια σε όλους.

Ήρθε η ώρα της ενότητας και της σύμπνοιας με στόχο την ανάδειξη της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης που θα αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας στις επόμενες εθνικές εκλογές και την απάντηση στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και της κοινωνίας μας.

Οφείλουμε να συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα, δίπλα και μαζί με τους πολίτες, χωρίς προκαταλήψεις, με ανοιχτό μυαλό και χωρίς εσωστρέφεια.

 

Υ.Γ. Συγχαρητήρια στους εκλεγμένους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Παπανδρέου, Γιάννη Μανιάτη και Σάκη Αρναούτογλου, αλλά και σε όλους τους υποψήφιους ευρωβουλευτές που έδωσαν έναν δυνατό και τίμιο αγώνα.