Αρχική Περ. Πελοποννήσου Ανακήρυξη Νικητών Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης

Ανακήρυξη Νικητών Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης

νακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 1ου Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Περιφέρειας Πελοποννήσου ο οποίος ολοκληρώθηκε στις 30 Μαΐου.

Την Τρίτη 4 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η παράδοση των κουπονιών συμμετοχής των σχολείων της Αργολίδας και των υπόλοιπων νομών προς τους δήμους.

Δείτε τα αποτελέσματα παρακάτω:

Τα αποτελέσματα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΤΕΧΑΝ www.recycling-center.gr, καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου www.fodsapel.gr.

Ο Διαγωνισμός

Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Πελοποννήσου σε συνεργασία με την ΤΕΧΑΝ εφαρμόζει ένα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης, με Γωνιές Ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας με χρήση Πολυκέντρων Ανακύκλωσης στα οποία οι δημότες μπορούν να ανακυκλώνουν πλαστικά, μεταλλικά, γυάλινα και χάρτινα υλικά, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην προώθηση της ανακύκλωσης σε δήμους αρμοδιότητας του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.

Κι επειδή οι μαθητές είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της ανακύκλωσης, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, όπως αναφέρει ο ΦοΔΣΑ, ανακοινώθηκε μια «Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης» που περιλάμβανε «Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Τα σχολικά τμήματα που κατάφεραν να συλλέξουν τα περισσότερα κουπόνια, μέχρι τη λήξη του Μεγάλου Διαγωνισμού στις 25 Μαΐου, θα κερδίσουν μεγάλα δώρα-έπαθλα, ως αναγνώριση της διάκρισης των μαθητών των πρωτευόντων σχολικών τμημάτων στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Τα δώρα – έπαθλα

Τα τρία μεγάλα δώρα – έπαθλα του «Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων Περιφέρειας Πελοποννήσου» είναι τα ακόλουθα:

1ο δώρο – έπαθλο*: Ένα ταξίδι 5 ημερών για το σύνολο των μαθητών του σχολικού τμήματος με τη μεγαλύτερη συμμετοχή (καθώς και των συνοδών τους) σε όποια πόλη της Ευρώπης επιλέξουν οι ίδιοι οι μαθητές.

2ο δώρο – έπαθλο **: Ένα ταξίδι 5 ημερών για το σύνολο των μαθητών του σχολικού τμήματος με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή (καθώς και των συνοδών τους) σε όποια πόλη της Ελλάδας επιλέξουν οι ίδιοι οι μαθητές.

3ο δώρο – έπαθλο: Ένα smart watch για το σύνολο των μαθητών του σχολικού τμήματος με την τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή.

* Σε περίπτωση που το πρώτο (1ο) σχολικό τμήμα που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα υλικά είναι νηπιαγωγείο ή δημοτικό, τότε το 1ο δώρο – έπαθλο θα είναι: Ένα (1) Ηλεκτρικό Ποδήλατο, για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος.

** Σε περίπτωση που το δεύτερο (2ο) σχολικό τμήμα που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα υλικά είναι νηπιαγωγείο ή δημοτικό (1ης, 2ης, 3ης, 4ης τάξης) τότε το 2ο δώρο – έπαθλο θα είναι: Ένα (1) Ποδήλατο, για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος.