Αρχική Ν. Κορινθίας Καθαίρεση τμήματος γέφυρας του Ισθμού της Κορίνθου με απόφαση του υφυπουργού Ν....

Καθαίρεση τμήματος γέφυρας του Ισθμού της Κορίνθου με απόφαση του υφυπουργού Ν. Ταχιάου

Tην άμεση καθαίρεση του τμήματος της γέφυρας του Ισθμού της Κορίνθου, αποφάσισε ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, ύστερα από την ανατροπή του βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμη ύλη, το βράδυ της Παρασκευής, 7 Ιουνίου 2024, στο 75,5ο χλμ στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Αποτέλεσμα αυτής της ανατροπής ήταν να δημιουργηθεί μεγάλη φωτιά και να σημειωθούν, απανωτές εκρήξεις.

Η πυρκαγιά, σβήστηκε, πλήρως, από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχείρησαν στο σημείο, παρά τη δυσκολία προσέγγισης, λόγω του υψηλού θερμικού φορτίου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που υπήρξαν, κάτω απ’ την αερογέφυρα που εξετράπη το φορτηγό, προκάλεσαν μεγάλες φθορές σ ‘αυτήν.

Στο σημείο της φωτιάς και των εκρήξεων, βρέθηκαν οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, ενώ, υπήρξε και διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, κατά διαστήματα.

Στο πεδίο, βρέθηκα και ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, αλλά κα ο διευθυντής της ΕΥΔΕ Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Έργων, Δημήτρης Αναγνώπουλος.

Επίσης, βρέθηκαν στο σημείο και μηχανικοί του Υπουργείου, όπου και διενέργησαν τον έλεγχο της στατικότητας της γέφυρας.

Στην περιοχή, βρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες, αλλά και τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των παραχωρησιούχων.

Δόθηκε εντολή από τον υφυπουργό, για καθαίρεση τμήματος της γέφυρας.

Ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιολής, ζήτηση την άμεση επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε να αποκατασταθεί, όσο το δυνατόν γρήγορα η λειτουργία της βυθιζόμενης γέφυρας των Ισθμίων. Παράλληλα, υπενθύμισε στον υφυπουργό, την επιτακτική ανάγκη για την άμεση αποκατάσταση του επαρχιακού δρόμου Αλεποχωρίου – Σχίνου.