Αρχική Περ. Πελοποννήσου “Στην τελική ευθεία η απόφαση για τη δημιουργία Γεωργικής Σχολής στην Περιφέρεια...

“Στην τελική ευθεία η απόφαση για τη δημιουργία Γεωργικής Σχολής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”

Η απόφαση για τη δημιουργία Γεωργικής Σχολής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει φτάσει στην τελική της ευθεία, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες και τις επαφές του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και των συνεργατών του.

Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει στην ενίσχυση του αγροτικού τομέα στην περιοχή, παρέχοντας εκπαίδευση και κατάρτιση στους νέους γεωργούς.

Η ίδρυση της Γεωργικής Σχολής αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και στην προώθηση σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών. Η σχολή θα παρέχει στους φοιτητές γνώσεις και δεξιότητες σε θέματα όπως η βιώσιμη γεωργία, η αγροτική επιχειρηματικότητα, και οι νέες τεχνολογίες στη γεωργία.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον πλούσιο αγροτικό της χαρακτήρα και τις εκτεταμένες γεωργικές εκτάσεις, θεωρείται ιδανική τοποθεσία για την ίδρυση μιας τέτοιας εκπαιδευτικής μονάδας και οι επαφές της Περιφερειακής Αρχής και του Δημήτρη Πτωχού φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, η δημιουργία της Γεωργικής Σχολής αναμένεται να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των αγροτών και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, προάγοντας την καινοτομία και την έρευνα στον αγροτικό τομέα.

Με αυτόν τον τρόπο, θα γίνει ένα σημαντικό βήμα προς τη βιώσιμη ανάπτυξη της γεωργίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές αγροτών.