Αρχική Eπικαιρότητα Έρχεται «κολασμένη» ζέστη την ερχόμενη εβδομάδα με 44αρια

Έρχεται «κολασμένη» ζέστη την ερχόμενη εβδομάδα με 44αρια

«Καμίνι» αναμένεται να είναι η χώρα την επόμενη εβδομάδα καθώς, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ υψηλές.

Όπως όλα δείχνουν, ένα νέο κύμα καύσωνα θα πλήξει την χώρα από την Δευτέρα (10/6), με την θερμοκρασία να μην αποκλείεται να φτάσει μέχρι και τους 44 βαθμούς Κελσίου στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο μετεωρολόγος του Mega, Γιάννης Καλλιάνος, «από τη Δευτέρα (10/06) θα έχουμε την έλευση μιας θερμής εισβολής από τη Βόρεια Αφρική.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στους 38 με 39 βαθμούς, ενώ θα πνέει ισχυρό μελτέμι βοριάδες που θα είναι δύσκολο αυτό για τις περιπτώσεις πυρκαγιών ως προς την γρήγορη εξάπλωσή τους, μακάρι να μην έχουμε καμία. Από την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε έναν ισχυρό καύσωνα.

Αν διατηρηθούν τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία, από την ερχόμενη Τρίτη (11/06) και έπειτα θα μας επηρεάσει ένας ισχυρότατος καύσωνας, θα ανεβάσει την θερμοκρασία κατά πολλούς βαθμούς Κελσίου για τις περισσότερες, για όλες τις περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο από την Τρίτη να είναι στους 40 βαθμούς Κελσίου και να φτάνει και στους 42 βαθμούς, ενώ Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή (12-13-14/6) η θερμοκρασία ενδεχομένως να φτάσει πιθανότατα και πάνω από τους 43 και 44 βαθμούς Κελσίου. Θα είναι ένας καύσωνας τον οποίο θα τον θυμόμαστε».

Όπως τόνισε ο μετεωρολόγος, «τα μοντέλα δείχνουν ότι στα 1.500 μέτρα υψόμετρο ο υδράργυρος θα φτάσει τους 30 βαθμούς, κάτι που δείχνει ότι με την αναγωγή σε χαμηλότερα υψόμετρα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 44-45 βαθμούς Κελσίου».