Αρχική Eπικαιρότητα “Κίτρινος” συναγερμός στην Αργολίδα – 37 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα εκδηλώθηκαν...

“Κίτρινος” συναγερμός στην Αργολίδα – 37 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 37 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα, ανέφερε το Πυροσβεστικό Σώμα. 

Από αυτές, οι 34 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρεις.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών».

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Αλίαρτο

Εξάλλου, οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε γεωργική έκταση στην Αλίαρτο Βοιωτίας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στις την Τρίτη στις 13:45 ενώ μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής, ώστε να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί 42 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Η Πυροσβεστική δημοσίευσε τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα Τετάρτη, όπου η Αργολίδα βρίσκεται στις περιοχές με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Πηγή: Πυροσβεστικό Σώμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ