Αρχική Eπικαιρότητα Προγράμματα Αγροτικής Εστίας: Έως τις 25 Ιουνίου η υποβολή των αιτήσεων

Προγράμματα Αγροτικής Εστίας: Έως τις 25 Ιουνίου η υποβολή των αιτήσεων

Πρεμιέρα των αιτήσεων για τα 7 προγράμματα της Αγροτικής Εστίας που υλοποιούνται μέσω του ΟΠΕΚΑ, μεταξύ των οποίων ο κοινωνικός τουρισμός για ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ. Αιτήσεις θα πρέπει να κάνουν και οι πολύτεκνες και οι τρίτεκνες αγρότισσες προκειμένου να λάβουν το ειδικό χρηματικό βοήθημα. Οι δικαιούχοι θα φτάσουν φέτος τους 170.000.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Αιτήσεις:

Στα ΚΕΠ από 5 έως 25 Ιουνίου

Μόνο για παιδικό κατασκηνωτικό: στο opeka.gr

Από 5 έως 12 Ιουνίου

Δικαιούχοι:

Κοινωνικός & ιαματικός τουρισμός : 53.500 δικαιούχοι

Εκδρομικό πρόγραμμα: 12.500 δικαιούχοι

Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα: 1.500 παιδιά

Δωρεάν παροχή βιβλίων: 

130.000 δικαιούχοι

Δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου: 

32.500 δικαιούχοι

Χρηματικά βοηθήματα: 

σε 1.000 πολύτεκνες αγρότισσες: 1.000 ευρώ

σε  4.000 τρίτεκνες αγρότισσες: 700 ευρώ

Κοινωνικές στεγαστικές πολιτικές στις οποίες για χρόνια υστερούσε η Ελλάδα αλλά και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα της έλλειψης διαθέσιμων κατοικιών βρίσκονται στο επίκεντρο των κυβερνητικών παρεμβάσεων. Απόψεις, προτάσεις και λύσεις για το στεγαστικό πρόβλημα της Ελλάδας παρουσιάστηκαν στο Hellenic Public Property Conference. Να παρακολουθήσουμε το ρεπορτάζ της Βαλέριας Δολαψάκη.

Βροχή καταγγελιών για παραβιάσεις στις παραλίες έχει δεχθεί η πλατφόρμα «myCoast». Ωστόσο οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ηλεκτρονικών δημοπρασιών, στις 28 Ιουνίου μετά και την παραίτηση.

“MyCoast” 

·         1.900 καταγγελίες για παραβιάσεις σε παραλίες

·         μεγαλύτερος αριθμός καταγγελιών

·         Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Χαλκιδική

ΠΑΡΑΛΙΕΣ – ΑΙΓΙΑΛΟΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ

·         έχουν αναρτηθεί : 959 δημοπρασίες

·         έχουν ολοκληρωθεί : 735

·         κρίθηκαν άγονες : 224

·         ενεργές συμβάσεις : 6.500

Μόλις το 12% των ελληνικών επιχειρήσεων εφαρμόζει λύσεις τεχνητής νοημοσύνης σύμφωνα με έρευνα του ΣΕΒ. Παρά το γεγονός ότι η επένδυση μιας επιχείρησης σε τεχνητή νοημοσύνη έχει χρόνο απόσβεσης μόλις 14 μήνες, οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν πειστεί ακόμα ότι πρέπει να υιοθετήσουν την αναδυόμενη τεχνολογία.

Στο ίδιο πλαίσιο σχεδόν τα 2/3 θεωρούν πως η τεχνητή νοημοσύνη δεν τις επηρεάζει, ενώ περίπου μία στις 5 επιχειρήσεις απαντά ότι ενδιαφέρεται να πειραματιστεί με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Επίσης σύμφωνα πάντα με  τα στοιχεία του ΣΕΒ, η στρατηγική ενσωμάτωση λύσεων Τεχνητής Νοημοσύνης επιφέρει: 17% υψηλότερα περιθώρια κέρδους σε σχέση με ανταγωνισμό, 13% υψηλότερη κερδοφορία, 5% μεγαλύτερη αποδοτικότητα εξοπλισμού παραγωγής, 30% λιγότερα ελαττώματα, 12% εξοικονόμηση καυσίμων, 10% μείωση χρόνου διάθεσης προϊόντων στην αγορά και 30% μείωση χρόνου αποθεματοποίησης

Σε επίπεδο δε κυβερνοασφάλειας, έχει βελτιωθεί κατά 70% ο εντοπισμός κακόβουλου κώδικα και κατά 30% έχει βελτιωθεί η εξακρίβωση και ταυτοποίηση περιστατικών ενώ έχει μειωθεί και κατά 90% το κόστος της απάτης.

Τέλος σύμφωνα πάντα με την έρευνα του ΣΕΒ, 1 στις 5 επιχειρήσεις που υιοθέτησαν λύσεις τεχνητής νοημοσύνης κατέγραψαν αύξηση του μεριδίου αγοράς, βελτιωμένη εμπειρία πελάτη και αναβαθμισμένη παραγωγικότητα εργαζομένων.