Αρχική Ν. Αρκαδίας Ν. Παππάς από Τρίπολη: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ μπορεί να αλλάξει...

Ν. Παππάς από Τρίπολη: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ μπορεί να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό και να δημιουργήσει τις προυποθέσεις για την πολιτική αλλαγή… Όλες οι δημοσκοπήσεις απ’ το χειμώνα και μετά, καταγράφουν μία επίμονη, ανοδική πορεία του κόμματος. Μπορούμε να ξεπεράσουμε και θα το κάνουμε αυτό, το τελευταίο ποσοστό των Εθνικών εκλογών… Έχουμε πρόταση για την ακρίβεια, για το φορολογικό και έχουμε μόνο εμείς καταθέσει ευρωδιακύρηξη. Είμαστε η επιλογή του αριστερού και του προοδευτικού πολίτη... Το ψηφοδέλτιο βγήκε απ’ τη βάση, από εσάς… Εμείς, θα κάνουμε το ίδιο και με την στελέχωση του ψηφοδελτίου για τις Εθνικές εκλογές. Δίνουμε ουσία στην έννοια του μέλους…Έχουμε πρόγραμμα, έχουμε επιχειρήματα. Πάμε να αλλάξουμε το πολιτικό σκηνικό“.

Αυτό, μεταξύ άλλων, δήλωσε απ’ την Τρίπολη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου, τομεάρχης των οικονομικών του κόμματος, Νίκος Παππάς.

Ο πρώην Υπουργός, πραγματοποίησε περιοδεία στην Τρίπολη.

Μαζί με τον βουλευτή Αρκαδίας, Γιώργο Παπαηλιού και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας, είχε επαφές με τους ανθρώπους της διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, αλλά και με άλλους φορείς των παραγωγικών τάξεων.

Έκανε δηλώσεις μπροστά απ’ το εκλογικό περίπτερο του κόμματος, στην πλατεία Άρεως, ενώ, μίλησε σε φίλους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ σε καφέ της πόλης.

Στην ομιλία του, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, για όλα σχεδόν τα θέματα (οικονομία, ακρίβεια, εξωτερική πολιτική κ.ά.).

Δεν υπάρχει πλέον για την κυβέρνηση το πέπλο επιδότησης που κάλυπτε το τέρας της ακρίβειας. Έχουμε νέες αυξήσεις στο ρεύμα. Εδώ, εφαρμόζεται το δόγμα της ατομικής ευθύνης, ώστε, να πούνε στον κόσμο, φταίτε εσείς που διαλέξατε το α ή το β χρώμα στον πάροχο. Υπάρχει Ευρωπαικός θεσμός που να μην έχει θέσει ζητήματα λειτουργίας του κράτους δικαίου στην Ελλάδα ; Δείτε τι έγινε και τι γίνεται με τα Τέμπη και την συγκάλυψη. Αλήθεια, προανακριτική επιτροπή θα γίνει ; H N.Δ. έχει ως αντίληψη, όλες οι δημόσιες υποδομές να πάνε στους ιδιώτες και το πράττει αυτό, με συγκεκριμένο σχέδιο που έχει διάφορα στάδια”, τόνισε ο Νίκος Παππάς.

Ο ομιλητής, στάθηκε και στα θέματα της ακρίβεια: ” Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να πολεμήσει την ακρίβεια. Την εργαλειοποιεί, γιατί έτσι, θέλει να ευνοήσει τα συμφέροντα. Αλλά και στο φορολογικό, λειτουργεί αυτό ως συμπιεστής των μισθών. Πρόκειται για μία άθλια κοινωνική μηχανική. Δεν αγγίζει τα υπερκέρδη, δεν αγγίζει τα υπερπλεονάσματα και τους έμμεσους φόρους”.

Ο Νίκος Παππάς, μίλησε για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Είπε τα εξής : “Είναι ανοησία και φθηνή δικαιολογία αυτά που λέει η κυβέρνηση για την κοστολόγηση. Εμείς λέμε: ειδική εισφορά στα υπερκέρδη, συγκεκριμένων, πολύ μεγάλων επιχειρήσεων. Από εκεί μπορεί να καλυφθεί τυχόν κενό απ’ την μείωση των έμμεσων φόρων, αλλά δεν θα υπάρξει κενό“.

Τέλος, χαρακτήρισε ως πατριδοκάπηλο τον Πρωθυπουργό, όσον αφορά το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας και τη Συμφωνία των Πρεσπών. ” Ενόχλησε το ταξίδι του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη στην Παλαιστίνη. Λέμε στην κυβέρνηση, ότι θα πρέπει να συνηθίσει σ’ αυτές τις ενοχλήσεις“, ανέφερε ο Νίκος Παππάς.