Αρχική Ν. Αργολίδος Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος: “Κάθε μέρα και σε ένα χωριό”

Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος: “Κάθε μέρα και σε ένα χωριό”

Ένα ευρύτατο πρόγραμμα αστικής οδοποιίας βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες στο δήμο Άργους – Μυκηνών. 

Οδοποιία που αφορά τις ανάγκες όλων των δημοτικών διαμερισμάτων και κοινοτήτων, ανάγκες που έχουν καταγραφεί και υλοποιούνται σύμφωνα με το βαθμό αναγκαιότητας κάθε περιοχής.

Η οδοποιία αποτελεί νευραλγικό παράγοντα καθημερινότητας και η φροντίδα της συμβάλει στην βελτίωσή της. Κίνηση με ασφάλεια και ομαλότητα είναι ο στόχος του προγράμματος, άλλωστε πως μπορεί κανείς να μιλά για ανάπτυξη στο δήμο του όταν τα δίκτυα του δεν είναι εκείνα που πρέπει.

Η δημοτική αρχή του Γιάννη Μαλτέζου γνωρίζοντας την συνθήκη αυτή, παρεμβαίνει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο ίδιος ο δήμαρχος, κάθε μέρα και σε ένα χωριό. Η υλοποίηση δεν είναι άναρχη αλλά συστηματική, δεν βασίζεται σε δικούς μου και δικούς σου αλλά στην απαίτηση όλων των Αργείων να απολαμβάνουν δίκτυα σύγχρονα και ασφαλή, δίκτυα που θα τους επιτρέπουν να κινούνται για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους και να αναπτύσσουν τον τόπο τους βασιζόμενοι και σε αυτά!

Στις 22 Μαίου ανακοινώθηκε πως ολοκληρώνεται στην τοπική κοινότητα Δαλαμανάρας τμήμα του έργου αστικής οδοποιίας από το Ταμείο Ανάκαμψης, 2.800.000 ευρώ και πως ακολουθούν οι κοινότητες Λάλουκα , Πυργέλας , Μύλων , Σκαφιδακίου, Κιβερίου, Ελληνικού και Νέας Κίου .

Παράλληλα εκτελούνται εργασίες, μεταξύ άλλων περιοχών, σε Σκαφιδάκι και Ελληνικό

Το δε κομμάτι που αφορά στην αγροτική οδοποιία, δεδομένου οτι διευκολύνει την κίνηση των παραγωγών απο και προς τις μονάδες και τα κτήματά τους, είναι αυταπόδεικτο πως αποτελεί υψηλή προτεραιότητα και προς τούτο οι παρεμβάσεις είναι συνεχείς, συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες σε άμεσο χρόνο.

Γιάννης Μαλτέζος: Η περιφέρεια του Δήμου Άργους Μυκηνών πρέπει και θα έχει την ανάλογη συμπεριφορά από την παρούσα δημοτική πλειοψηφία.

Η ΑΡΙΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ

Οι ανάγκες σε όλο το εύρος του δήμου Άργους – Μυκηνών είναι μεγάλες, ωστόσο η καταγραφή τους και η ουσιαστική επικοινωνία και συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των τοπικών προέδρων και της δημοτικής αρχής, επιτρέπουν τον σχεδιασμό και την άμεση παρέμβαση – υλοποίηση.

Η δημοτική αρχή εξ αρχής έβαλε γερά θεμέλια στην επικοινωνία και την συνεργασία αυτή. Οι συναντήσεις είναι συχνές είτε με όλους τους προέδρους είτε μεμωνομένα σε κάθε χωριό, από τον ίδιο το δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση και αναβλητικότητα.

‘Καθημερινά, με έργα, χτίζουμε γερές σχέσεις συνεργασίας με τους προέδρους των χωριών του δήμου μας‘ έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος

γνωρίζοντας καλά πως η ευρύτητα του δήμου Άργους – Μυκηνών επιβάλλει την αποτελεσματική συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους και τα τοπικά συμβούλια. Άλλωστε ο στόχος όλων είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων, οι λύσεις και η υλοποίηση του προγράμματος που θα αλλάξει την φυσιογνωμία του ιστορικού δήμου.

Και αυτή είναι η φιλοσοφία που πρέπει να έχει κάθε αιρετός, κάθε Δήμαρχος!