Αρχική Eπικαιρότητα Πανελλήνιες 2024 – ΕΠΑΛ: Σχολιασμός από την ΟΕΦΕ – «Χωρίς δυσκολίες και...

Πανελλήνιες 2024 – ΕΠΑΛ: Σχολιασμός από την ΟΕΦΕ – «Χωρίς δυσκολίες και εκπλήξεις τα θέματα στα Νέα Ελληνικά»

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας σήμερα Πέμπτη 30 Μαΐου τα θεματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024 για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος “ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ” πατήστε εδώ

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων Ελλάδος «τα θέματα των Νέων Ελληνικών του ΕΠΑ.Λ. δεν περιλαμβάνουν ιδιαίτερες δυσκολίες και εκπλήξεις. Τα δύο κείμενα που δόθηκαν και οι εκφωνήσεις των ασκήσεων χαρακτηρίζονται από σαφήνεια».

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναλύσουν ένα διασκευασμένο κείμενο από το διαδίκτυο και ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» (1956).

Αντικείμενο και των δύο κειμένων ήταν η σημασία και η χρησιμότητα που έχουν στη ζωή μας τα βιβλία.

Αναλυτικά, οι υποψήφιοι, πέραν των ερωτήσεων συντακτικού, λεξιλογίου και ερμηνείας, κλήθηκαν να γράψουν μία ομιλία, 200-250 λέξεων, με αφορμή το αρχικό κείμενο από το διαδίκτυο, που θα μπορούσαν να εκφωνήσουν στο σχολείο τους στο πλαίσιο ημερίδας για τη φιλαναγνωσία, στην οποία θα παρουσιάσουν την αξία του βιβλίου για τον άνθρωπο.

Επιπλέον, με αφορμή το απόσπασμα από το βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη, κλήθηκαν να αναπτύξουν τις σκέψεις τους για το ποια είναι η στάση των νέων της εποχής μας απέναντι στο βιβλίο.