Αρχική Ν. Αρκαδίας Κώστας Τζιούμης: «Το δημοτικό καταφύγιο για τα αδέσποτα είναι ανοιχτό στους πολίτες»

Κώστας Τζιούμης: «Το δημοτικό καταφύγιο για τα αδέσποτα είναι ανοιχτό στους πολίτες»

Ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης, επικοινώνησε live με δημότες, μέσω facebook, την Πέμπτη (30/5/2024), απαντώντας σε ζητήματα τα οποία τέθηκαν και αφορούν τον Δήμο Τρίπολης.

Αρχικά, ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ – <<Ο Δήμος Τρίπολης καταβάλλει μια τεράστια προσπάθεια για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Είμαστε ένας από τους μεγαλύτερους δήμους, σε έκταση, που σημαίνει ότι ο αριθμός των αδέσποτων είναι μεγάλος. Στην προσπάθειά μας αυτή, κατορθώσαμε με τη χρηματοδότηση του «Φιλόδημος» να κατασκευάσουμε ένα σύγχρονο καταφύγιο. Ελάχιστοι δήμοι έχουν τέτοιες εγκαταστάσεις. Με πλήρως εξοπλισμένο κτηνιατρείο. Στην προσπάθεια αυτή, έχουμε προσλάβει μία εξαιρετική κτηνίατρο που καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες και δύο ανθρώπους για την καθαριότητα και την τροφή των ζώων. Όταν κάνει κάποιος όλα αυτά, θα ήταν παράλογο να μην ταΐζει τα ζώα. Το καταφύγιο είναι ανοιχτό στους πολίτες, μπορούν να το επισκέπτονται Τετάρτη και Σάββατο. Το έχουν ήδη επισκεφθεί σχολεία, πολίτες, ΜΜΕ. Είναι λογικό ότι όλα τα ζώα που είναι στο καταφύγιο, δεν μπορούν να έχουν το ίδιο βάρος. Κάποια ζώα μπορεί να έχουν κάποια ασθένεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ταΐζονται. Είναι άδικο να μηδενίζεται η προσπάθεια. Εμείς λέμε να πάει όποιος θέλει να δει ποια είναι η κατάσταση των ζώων. Λειτουργεί το σάιτ του καταφυγίου και έχουν ξεκινήσει υιοθεσίες.>>

ΠΑΣΧΑ – «Είχαμε χιλιάδες επισκέπτες, υπήρξε μεγάλη διαφήμιση από κεντρικά μέσα ενημέρωσης και στόχος είναι η Τρίπολη να ξαναγίνει το κέντρο του Πάσχα στην Πελοπόννησο».

TEDXKlonatzidika – «Είναι μία εκδήλωση με πρωτοβουλία νέων παιδιών της πόλης και την προσπάθεια αυτή στηρίζει ο Δήμος Τρίπολης, με σκοπό να γίνει θεσμός.»

ΕΡΓΑ – «Η πλατεία Αγίου Βασιλείου οδεύει προς το τέλος της. Όλα τα έργα προχωρούν. Είναι πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξη του κάθε έργου, συνήθως εξωγενείς από τον ίδιο τον δήμο. Με πολύ γρήγορους ρυθμούς προχωρά και το έργο στην πλατεία Αγίας Βαρβάρας. Προχωράμε στο δρόμο για το Πανεπιστήμιο, προχωράμε σε έργα αναμόρφωσης των πάρκων της πόλης, ολοκληρώνεται η διαδικασία του διαγωνισμού με τον οδοφωτισμό, περιμένουμε την προέγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Με το έργο αυτό, θα υπάρχει μια τεράστια βελτίωση στον οδοφωτισμό, πέρας τη ενεργειακής εξοικονόμησης. Έχουμε καταθέσει προτάσεις για το ΒΑΑ και θα έχουμε νέα στο επόμενο live.»

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ- «Υπάρχει ανοιχτή εργολαβία από πέρυσι. Δεν έχει νόημα να κάνουμε ασφαλτοστρώσεις τώρα και μετά να πηγαίνει το φυσικό αέριο να σκάβει το δρόμο. Η εταιρεία έχει διαβεβαιώσει ότι ως το τέλος 2024 θα έχει ολοκληρωθεί το 90% του έργου και μετά θα μπορούμε να κάνουμε ασφαλτοστρώσεις.»

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – «Θα γίνουν σύντομα οι ανακοινώσεις από την αρμόδια Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κυρία Καρούντζου για το πολιτιστικό καλοκαίρι.»

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ – «Είμαστε σε πρόγραμμα για βασικές ιατρικές εξετάσεις για γυναίκες ΡΟΜΑ, υπό την επίβλεψη της Αντιδημάρχου, κυρίας Κορώνη. Ο Δήμος πρέπει να μεριμνά για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Κανείς συμπολίτης μας δεν πρέπει να νιώθει απομονωμένος.»

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΑ – «Στηρίζουμε τέτοιες δράσεις. Οργανώθηκε μια εξαιρετική δράση, μέσα από την οποία μαθητές έμαθαν βιωματικά να σέβονται τα άτομα με αναπηρία.»

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ – «Διοργανώσαμε μία δράση που είχε μεγάλη επιτυχία. Ήταν μια ιδέα του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Βέρρου. Συνεργαστήκαμε άριστα μαζί και διοργανώθηκε μία πολύ ωραία εκδήλωση και το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο γέμισε με παιδιά που άκουσαν εξαιρετικούς ομιλητές.»

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΤΙΣ ΔΑΒΙΕΣ – «Εξαιρετική πρωτοβουλία του Πρόεδρου με τον Σύλλογο της περιοχής και με τη στήριξη του δήμου, οργανώθηκε ένα χώρος για τη ζωή τα προηγούμενα χρόνια στην περιοχή. Τα συγχαρητήριά μου στον Πρόεδρο κ. Γιαννακόπουλο, στο Σύλλογο, αλλά και στον άνθρωπο που έκανε τη δωρεά».

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ – «Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια με την ελεγχόμενη στάθμευση και τους ελεύθερους χώρους στάθμευσης. Θέλουμε να μειώσουμε το πρόβλημα του πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης. Υπάρχει ανάγκη για νέους χώρους και ήδη έχει βγει δημοπρασία.»

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ – «Φτιάξαμε 25 παιδικές χαρές την πρώτη τετραετία. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε κι άλλες. Ξεκινάμε από τα μεγαλύτερα χωριά που έχουν και περισσότερα παιδιά».

ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ – «Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια έλλειψη ανοιχτών χώρων για γήπεδα μπάσκετ και γήπεδα βόλεϊ για να παίζουν τα παιδιά που δεν είναι σε συλλόγους. Θα φτιάξουμε γήπεδο βόλεϊ στο ΔΑΚ, είμαστε στο στάδιο της μελέτης. Θα προσπαθήσουμε να ανακαινίσουμε και κάποια γήπεδα στο ΔΑΚ. Έχουμε κάνει πρόταση στο ΒΑΑ για γήπεδα σε αύλειους χώρους σχολείων.»