Αρχική Ν. Αρκαδίας Νίκος Παπαθανάσης από Τρίπολη: Ξεπερνούν τα 600 εκατ. ευρώ για την Πελοπόννησο...

Νίκος Παπαθανάσης από Τρίπολη: Ξεπερνούν τα 600 εκατ. ευρώ για την Πελοπόννησο οι πόροι του ΕΣΠΑ

Στην Τρίπολη και στη Μεγαλόπολη βρίσκεται σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

Επισκέφτηκε την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δημήτρη Πτωχό, ενώ είχε επαφή με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Επίσης, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανικής Περιοχής της Τρίπολης και είχε επαφή με τους επιχειρηματίες και με τη διοίκηση του Συνδέσμου των Επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Τρίπολης.

Ακόμα, μετέβη στη Μεγαλόπολη και είχε συνάντηση με το δήμαρχο της πόλης, Κώστα Μιχόπουλο.

Σε όλες τις επαφές και συζητήσεις που είχε, εξετάστηκαν τα θέματα της ανάπτυξης, των επενδύσεων, των αναπτυξιακών νόμων, αλλά και τα σοβαρά ζητήματα του Σχεδίου της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Μαζί του ήταν ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αριστοτέλης Αιβαλιώτης, αλλά και ο Πελοπίδας Καλλίρης, διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Tον αναπληρωτή Υπουργό συνόδευαν η Μαριλένα Σούκουλη – Βιλιάλη, αναπληρώτρια γενική γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. (με αρμοδιότητα σε θέματα παραγωγής και εμπορίου) και ο βουλευτής Αρκαδίας της Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.

Σε δηλώσεις του απ’ το κτίριο της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο αναπληρωτής Υπουργός, είπε τα εξής: ” Έχουμε ισχυρά προγράμματα απ’ το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης. Για την Πελοπόννησο, το σύνολο αυτό, ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ (ΕΣΠΑ), αυξημένο κατά 60 %. Έχουμε χρήματα απ΄ το Εθνικό Πρόγραμμα, αλλά και 750 εκατ. ευρώ, τρέχουν απ’ τα έργα ΣΔΙΤ στην Πελοπόννησο. Επίσης, υπάρχει και το Σχέδιο της Αναπτυξιακής Μετάβασης για τους δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας. Οι Ευρωπαικοί Πόροι πάνε στη στήριξη των Περιφερειών της χώρας. Τα 2 από τα 3 ευρώ απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2024, προέρχονται απ’ τους Ευρωπαικούς Πόρους. Για το λόγο αυτό, ζητάμε, θέλουμε ισχυρή εντολή στις ευρωεκλογές”.

Ο Νίκος Παπαθανάσης, ζήτησε να στηριχθεί στις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί, όπως, δήλωσε, θα διαπραγματευτεί ένα νέο Ταμείο Συνοχής, μία νέα ΚΑΠ, ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης, μία νέα κοινή αμυντική πολιτική.

Κατέληξε, λέγοντας τα εξής : ” Δουλεύουμε για τη Μεγαλόπολη. Προχωράμε τα ειδικά πολεοδομικά σχέδια και ότι, απαιτείται και θα απαιτηθεί, θα γίνει. Θα διεκδικήσουμε και άλλα πράγματα“.

Ο Υπουργός, ενημερώθηκε απ΄ τον περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό, για τα έργα που είναι να γίνουν στη Μεγαλόπολη, όπως τα φωτοβολταικά πάρκα, το βιοτεχνικό πάρκο και την ενεργειακή κοινότητα.