Αρχική Ν. Αρκαδίας Η Περιφέρεια Πελοποννήσου άνοιξε την «Ομπρέλα Πρόληψης» για όλους

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου άνοιξε την «Ομπρέλα Πρόληψης» για όλους

Δωρεάν δερματολογικός έλεγχος έναντι του καρκίνου του δέρματος στην ΠΕ Αρκαδίας και στην ΠΕ Κορινθίας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου άνοιξε την «Ομπρέλα πρόληψης»  για όλους τους συμπολίτες μας. Με αφορμή την καθιέρωση του Μάϊου ως μήνας ευαισθητοποίησης για το Μελάνωμα, πραγματοποιήθηκε παράλληλη δράση με προληπτικό δερματολογικό έλεγχο για το καρκίνο του δέρματος/μελάνωμα στο Κ.Υ Τρίπολης, στο Κ.Υ Λουτρακίου και  στο Κ.Υ Νεμέας. Η δράση υλοποιήθηκε με τον συντονισμό της Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας, τον Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας, καθώς επίσης και με την ΕΔΑΕ (Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία).

Εξετάστηκαν δωρεάν και ενημερώθηκαν για τους τρόπους προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία παραπάνω από 200 συνάνθρωποί μας. Η δράση είναι προγραμματισμένη για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Δεδομένου της μεγάλης ανταπόκρισης, κρίνεται αναγκαία η πραγματοποίηση και 2ου κύκλου του προγράμματος, προκειμένου να εξεταστούν ακόμα περισσότεροι πολίτες, καθώς η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και επένδυση στην προφύλαξη της Δημόσιας Υγείας.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι προτεραιότητά μας η ενημέρωση των πολιτών, η προστασία της υγείας τους και η επένδυση σε προγράμματα και δράσεις Δημόσιας Υγείας συνθέτοντας την ομπρέλα που όλοι χρειαζόμαστε.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ευχαριστεί θερμά τους Ιατρούς, τους Ιατρικούς Συλλόγους, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, τα Κέντρα Υγείας που συμμετείχαν στην δράση, τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας για την αγαστή συνεργασία τους κατά την υλοποίηση του προγράμματος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: