Αρχική Ν. Αργολίδος Κοινωνικό Παντοπωλείο Ναυπλίου: Προσφέρει καθημερινά δεκάδες γεύματα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη

Κοινωνικό Παντοπωλείο Ναυπλίου: Προσφέρει καθημερινά δεκάδες γεύματα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη

Στο Ναύπλιο λειτουργεί κοινωνικό παντοπωλείο που, χωρίς διακρίσεις, παρέχει τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε όσους τα έχουν ανάγκη και κυρίως στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Σύμφωνα με την κα Βούλα Δεδέα, πρόεδρο της Πύλης Πολιτισμού, αυτή τη στιγμή το Κοινωνικό Παντοπωλείο συντρέχει 65 οικογένειες, με δεκάδες γεύματα, ενώ η ίδρυσή του απαντά στο φάσμα της φτώχειας και της εξαθλίωσης, ως μία προσπάθεια έκφρασης κοινωνικής αλληλεγγύης όλων των Τοπικών Αρχών, Κοινωνικών Φορέων, επιχειρήσεων και δημοτών.

Η ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου διασφαλίζει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης φτωχών συνανθρώπων μας και συμβάλλει στην προώθηση της κοινωνικής συνοχής, καθώς και στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, ενισχύοντας, παράλληλα, την κοινωνική ευθύνη και αλληλεγγύη των δημοτών, τοπικών αρχών, επιχειρήσεων και κοινωνικών φορέων.

Η ομάδα του Κοινωνικού Παντοπωλείου έχει σχηματίσει μάλιστα και θεατρική ομάδα που ανεβάζει παραστάσεις, τα χρήματα από τις οποίες διατίθενται για τις ανάγκες των αδύναμων συνανθρώπων μας.