Αρχική Ν. Λακωνίας Στον Κούγια οι γονείς του ανήλικου που ξυλοκοπήθηκε στη Μάνη

Στον Κούγια οι γονείς του ανήλικου που ξυλοκοπήθηκε στη Μάνη

Ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα βρεθήκαν τη Δευτέρα (20/5) οι δύο νεαροί που κατηγορούνται για απαγωγή και ξυλοδαρμό ενός 17χρονου, αλβανικής καταγωγής, στη Μάνη. Ως αιτία φέρεται η σχέση του 17χρονου με την αδερφή τού ενός εκ των δύο νεαρών, μια σχέση που με τίποτα δεν ενέκρινε η οικογένειά της. Σημειώνεται πως η υπόθεση -στην οποία εμπλέκεται και η μητέρα της κοπέλας- αναστάτωσε όπως ήταν φυσικό ολόκληρη την περιοχή της Μάνης προκαλώντας ποικίλα σχόλια και απορίες.

Με έκδηλη απογοήτευση και θλίψη, η οικογένεια του 17χρονου θύματος άκουσε την ετυμηγορία της διαδικασίας που -με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα- άφηνε τους δράστες της αρπαγής και του ξυλοδαρμού του, ελεύθερους, με περιοριστικούς όρους και καταβολή χρηματικής εγγύησης. Μάλιστα, τα μέλη της οικογένειας δεν έκρυψαν τον φόβο τους, ύστερα από τη συγκεκριμένη απόφαση, αφού θύμα και θύτες κατοικούν στην ίδια περιοχή, συνυπολογίζοντας και το μακρό διάστημα που θα χρειαστεί ώσπου η υπόθεση να αρχίσει να εκδικάζεται, δεδομένης και της πιθανότητας αναβολών της.

Η οικογένεια δεν έχει πάψει να υποστηρίζει σε όλους τους τόνους πως επιθυμεί μόνο την απόδοση της δικαιοσύνης. Επιθυμεί όμως διακαώς και να ενισχύσει περαιτέρω τη δικανική της φαρέτρα, ενδυναμώνοντας την εκπροσώπησή της από τη γνωστή δικηγόρο Έλλη Ρουμπάκου με έναν ποινικολόγο. Έτσι, έχει δρομολογήσει επικοινωνία και συνεργασία με τον Αλέξη Κούγια, τη συμβολή του οποίου κρίνει απαραίτητη, λόγω των περιστάσεων.

Όπως προέκυψε από τη διαδικασία, οι δύο νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους. Είναι υποχρεωμένοι να δίνουν το «παρών» σε οικείο Αστυνομικό Τμήμα κάθε 10 ημέρες και να μην έχουν καμία επαφή με το 17χρονο θύμα και την οικογένειά του. Επιπλέον, στον αδερφό της κοπέλας επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 15.000 ευρώ, ενώ στον φίλο του 10.000 ευρώ.

Οι ποινικές διώξεις
Στους δύο νεαρούς δράστες έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για αρπαγή, παράνομη βία, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ενώ διώκονται και με βάση την αντιρατσιστική νομοθεσία.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε και στην μητέρα της κοπέλας για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απειλή.

Διευκρινίζεται πως μόνο η δίωξη για αρπαγή είναι σε βαθμό κακουργήματος, ενώ οι υπόλοιπες έχουν πλημμεληματικό χαρακτήρα.

Να μην διαταραχτεί η κοινωνική ειρήνη
Ας υπογραμμιστεί, πως λόγω της διαφορετικής εθνοτικής καταγωγής των δύο μερών θα πρέπει να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα η υπόθεση να πάρει χαρακτήρα διένεξης με φυλετικά χαρακτηριστικά. Σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται στα σκαριά η δημιουργία συλλόγου που θα έχει στόχο την καταπολέμηση της διαφυλετικής βίας. Βέβαια η πρωτοβουλία αυτή τη στιγμή συζητείται και βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Ωστόσο, η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό. Καλό είναι λοιπόν, προτάσεις που επιδιώκουν να είναι «μέρος της λύσης» και όχι «μέρος του προβλήματος», να δημοσιοποιούνται και να ενισχύονται.

Το χρονικό της υπόθεσης
. Όπως κατήγγειλε η οικογένεια του, ο νεαρός που κατάγεται από την Αλβανία, έπεσε θύμα αρχικά απαγωγής και στη συνέχεια άγριου ξυλοδαρμού από τους οικείους μιας κοπέλας, με την οποία -ο 17χρονος- φέρεται να είχε κάποιο φλερτ. Η οικογένεια του κοριτσιού, σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, δεν ενέκρινε τη σχέση με τον 17χρονο και, κάπου εκεί, άρχισε η περιπέτεια και ο εφιάλτης του νεαρού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα , ο αδελφός της κοπέλας τηλεφώνησε στον 17χρονο και του έδωσε ραντεβού μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου, πλησίον του Σχολείου και του Γυμναστηρίου στην Αρεόπολη, για να μιλήσουν. Ο νεαρός Αλβανός πήγε στο σημείο συνάντησης και είδε να τον περιμένουν τόσο ο αδελφός της κοπέλας, αλλά κι ένας φίλος του. Τότε, κατά την καταγγελία, δέχτηκε άγρια επίθεση από τα δύο άτομα που στη συνέχεια τον άρπαξαν και τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου, μπροστά μάλιστα στην έκπληκτη μητέρα του. Το όχημα ξεκίνησε πορεία προς τα νότια, ώσπου τα δύο άτομα σταμάτησαν και έβγαλαν τον 17χρονο από το πορτ μπαγκάζ. Κατά τους ισχυρισμούς του, τον χτύπησαν εκ νέου και μετά τον έβαλαν ξανά μέσα στο αυτοκίνητο και τον μετέφεραν σε σπίτι στην ευρύτερη περιοχή του Γερολιμένα. Εκεί τον περίμενε νέος γύρος βασανιστηρίων τόσο από τον αδελφό της κοπέλας, όσο και από τους γονείς της, οι οποίοι φέρονται να τον χτύπησαν βάναυσα. «Το ξύλο που έπεσε ήταν ανελέητο, με τη μητέρα της κοπέλας να τον ξεμαλλιάζει και να του κάνει αμυχές στο πρόσωπο», περιέγραφε το «Πρώτο Θέμα». Ενώ η δικηγόρος της οικογένειας του ανήλικου, Έλλη Ρουμπάκου, είπε σε τηλεοπτική εκπομπή, «από τα χτυπήματα άρχισε να βγαίνει αίμα από το αυτί του» και «έχει χάσει την ακοή του από το αριστερό αυτί και δεν είναι ακόμα σίγουρο αν θα επανέλθει».

Το μαρτύριο του 17χρονου φαίνεται να διήρκεσε περίπου 3 ώρες και όταν τελείωσε, οι φερόμενοι ως δράστες, τον απελευθέρωσαν, ειδοποιώντας παράλληλα τη μητέρα του. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε για μέρες, ενώ ψυχολογικά περιγράφηκε πως ήταν σε «άθλια κατάσταση».

ΠΗΓΗ: LAKWNIKOSTYPOS.GR