Αρχική Eπικαιρότητα 24 μήνες φυλάκιση σε 57χρονο επειδή βιντεοσκοπούσε τη δίκη του Ηλία Κασιδάρη

24 μήνες φυλάκιση σε 57χρονο επειδή βιντεοσκοπούσε τη δίκη του Ηλία Κασιδάρη

Με 24 μήνες φυλάκιση από τους οποίους θα εκτίσει τους τρεις μήνες, χωρίς η έφεση του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, τιμωρήθηκε 57χρονος, που συνελήφθη χθες στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Λαμίας να βιντεοσκοπεί με κινητό τηλέφωνο τη δίκη του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο 57χρονος, που κατάγεται από τη Φθιώτιδα, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση, σημείωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε σε δικαστήριο, ωστόσο, αυτά τα επιχειρήματα δεν έπεισαν το δικαστήριο που του επέβαλε αυστηρή ποινή. Να σημειωθεί ότι εκτός από την ποινή φυλάκισης, του επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Η κίνησή του να βιντεοσκοπεί μέσα στην αίθουσα έγινε αντιληπτή από την έδρα του δικαστηρίου, διατάχθηκε η σύλληψη του και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Να θυμίσουμε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης αθωώθηκε με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για τις πράξεις της υποκίνησης βίας ή μίσους μέσω του διαδικτύου και διασπορά ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας, με την απαλλακτική του απόφαση, εκτίμησε ότι δεν υπήρξε το όριο της νομιμότητας και δεν δέχθηκε ότι υπήρχε διασπορά ψευδών ειδήσεων. Εξάλλου, ανάλογη ήταν και η πρόταση της έδρας του δικαστηρίου.

Τέλος, να υπογραμμίσουμε ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν ήταν παρών στη δίκη, καθώς στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν οι ειδικοί φρουροί των φυλακών Δομοκού, με συνέπεια να μην μπορεί να γίνει η μεταγωγή. Όπως είναι γνωστό, εκκρεμεί η αίτηση αποφυλάκισης που έχει κατατεθεί από το τέλος του περασμένου μήνα.