Αρχική Ν. Αρκαδίας Αρκαδία: Εισέβαλαν σε σπίτι, έδεσαν και λήστεψαν τους ενοίκους – Συνελήφθησαν τρία...

Αρκαδία: Εισέβαλαν σε σπίτι, έδεσαν και λήστεψαν τους ενοίκους – Συνελήφθησαν τρία άτομα, ανάμεσά τους και δραπέτης φυλακών

Τρία άτομα συνελήφθησαν στην Αρκαδία για ληστεία που έγινε σε βάρος των ενοίκων σπιτιού. Οι συλληφθέντες – ένας εκ των οποίων θεωρείται δραπέτης, καθώς δεν επέστρεψε στη φυλακή μετά τη λήξη της άδειας που του είχε χορηγηθεί – κατηγορούνται ότι εισέβαλαν στο σπίτι, ακινητοποίησαν και έδεσαν τους ενοίκους, άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, στο οποίο είχαν τοποθετήσει κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για ληστεία, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, κλοπή, για παράβαση του νόμου περί όπλων και για το – κατά περίπτωση – αδίκημα της παράβασης του νόμου που αφορά τον Σωφρονιστικό Κώδικα, σε συνδυασμό με απόδραση κρατουμένου.

Για τη ληστεία συνελήφθησαν αρχικά δύο αλλοδαποί, ηλικίας 45 και 46 ετών. Ο 45χρονος, κατηγορείται και για το αδίκημα της απόδρασης κρατούμενου και της παραβίασης του σωφρονιστικού κώδικα.

Το χρονικό της ληστείας

Ως προς το χρονικό της ληστείας, οι δύο συλληφθέντες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν σε οικία και με την απειλή όπλου (ρέπλικας) και μαχαιριού, ασκώντας βία, ακινητοποίησαν 3 ημεδαπούς και, αφού τους έδεσαν, τους απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό και κοσμήματα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον έναν εκ των δραστών, ενώ, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Δίκυκλη Αστυνόμευσης και Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Αρκαδίας, σε ορεινό όγκο, εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο άλλος φερόμενος ως δράστης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση, οι συλληφθέντες είχαν μεταβεί στην περιοχή με ενοικιασμένο όχημα, στο οποίο είχαν τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή στις 10.5.2024 στο Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Σε έρευνα που έγινε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι (τύπου ρέπλικα),
  • πλαστό δελτίο ταυτότητας Αρχών Κροατίας,
  • πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης Αρχών Κροατίας,
  • 4 κινητά τηλέφωνα,
  • μονωτικές ταινίες, δεματικά (tie wrap) και διαρρηκτικά εργαλεία.
Αρκαδία: Εισέβαλαν σε σπίτι, έδεσαν και λήστεψαν τους ενοίκους – Συνελήφθησαν τρία άτομα, ανάμεσά τους και δραπέτης φυλακών

Τα κλεμμένα χρήματα και τα κοσμήματα βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, ενώ το όχημα επίσης κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 45χρονος συλληφθείς από τις 25.1.2024 είχε παραβιάσει τους όρους άδειας που του είχε χορηγηθεί από κατάστημα κράτησης.

Σύλληψη και τρίτου ατόμου

Όπως έκανε γνωστό η αστυνομία, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, συνέλαβαν αργότερα και τρίτο άτομο. Πρόκειται για έναν 68χρονο ημεδαπό, που κατηγορείται, μαζί με τους 2 συλληφθέντες, για άμεση συνέργεια σε ληστεία και για υπόθαλψη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.