Αρχική Ν. Αρκαδίας Τρίπολη: Προετοιμάζεται ο διήμερος εορτασμός των Πολιούχων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου

Τρίπολη: Προετοιμάζεται ο διήμερος εορτασμός των Πολιούχων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου

Η Τρίπολη ετοιμάζεται να εορτάσει τους Πολιούχους της, Αγίους Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο με διήμερες εκδηλώσεις στις 21 και στις 22 Μαΐου.

Ξεχωρίζει, η μεγάλη λιτανεία των οστών των Νεομαρτύρων, το απόγευμα της 22ας Μαΐου, στο κέντρο της πόλης, παρουσία αρκετών Μητροπολιτών.

Τις ιερές ακολουθίες οργανώνει ο τοποτηρητής της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, Μητροπολίτης Σπάρτης και Μονεμεβασίας Ευστάθιος.

Στις 21 Μαίου, στις 7 το απόγεύμα, θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός, στον Προφήτη Ηλία της Τρίπολης, με αφορμή την άφιξη των οστών.

Την επομένη, από τις 7 το πρωί, στον ίδιο ναό, θα ψαλεί όρθρος και αρχιερατικό συλλείτουργο. Την ίδια ημέρα, στις 7 το απόγευμα, θα ψαλεί ο εσπερινός και στις 8, θα ξεκινήσει η λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της Τρίπολης.

Η πορεία της λιτανείας της εικόνας των νεομαρτύρων και των σεπτών λειψάνων, θα συνοδεύεται από μητροπολίτες, αρχιμανδρίτες και τον κλήρο. Θα συμμετάσχουν οι αρχές της περιοχής, καθώς επίσης αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των προσκόπων, των Σαμαρειτών κ.κ..

Τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν στον Προφήτη Ηλία της Τρίπολης, μέχρι το απόγευμα της 24ης Μαίου 2024.

Για την Τρίπολη η ημέρα εορτής των Πολιούχων είναι τοπική εορτή – αργία.