Αρχική Ν. Αρκαδίας Εκδήλωση «Σταχυολόγηση της Αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

Εκδήλωση «Σταχυολόγηση της Αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

Το EUROPE DIRECT Πελοπόννησος σε συνεργασία με τον Εθνικό Συντονιστή για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα για την Ελλάδα – INZEB και με την υποστήριξη του Δικτύου Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ», διοργανώνει την εκδήλωση με τίτλο «Σταχυολόγηση της Αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ο Ρόλος των Ενεργειακών Κοινοτήτων, του Αγροδιατροφικού Τομέα και της Κυκλικής Οικονομίας στη Διαμόρφωση του Μέλλοντος». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024 και ώρα 17:30 στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η διερεύνηση της ενοποίησης των ενεργειακών κοινοτήτων, της κυκλικής οικονομίας και της σύγχρονης γεωργίας ώστε να συμβάλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος της περιοχής.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τρεις εστιασμένες συνεδρίες:

  • ο ρόλος των ενεργειακών κοινοτήτων στην ενεργειακή μετάβαση, δίνοντας έμφαση στη συμμετοχή των νέων,
  • ο αντίκτυπος των στρατηγικών κυκλικής οικονομίας στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων με παράλληλη τόνωση των τοπικών οικονομιών και
  • η αλληλεπίδραση μεταξύ του σύγχρονου αγροδιατροφικού τομέα και των κλιματικών προκλήσεων, τονίζοντας τις τεχνολογικές καινοτομίες που ενισχύουν την ανθεκτικότητα και την παραγωγικότητα.

Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στην εκδήλωση θα αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις σχετικά με καινοτόμες πρακτικές βιωσιμότητας ζωτικής σημασίας για τους τομείς της ενέργειας, της οικονομίας και της αγροδιατροφής. Θα αλληλεπιδράσουν με ειδικούς και επαγγελματίες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της βιώσιμης ανάπτυξης και θα μάθουν για δραστικές λύσεις και πρακτικές εφαρμογές που μπορούν να εφαρμοστούν σε τοπικό επίπεδο κάνουν να κάνουν την περιοχή της Πελοποννήσου πιο ανθεκτική και βιώσιμη.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, όσοι/ες από τους συμμετέχοντες/τις συμμετέχουσες το επιθυμούν, μπορούν να λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.