Αρχική Ν. Αργολίδος Αργολίδα: Φόλες σε παιδική χαρά στο Σκαφιδάκι εντόπισε σκύλος της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής

Αργολίδα: Φόλες σε παιδική χαρά στο Σκαφιδάκι εντόπισε σκύλος της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής

Φόλες έριξαν ασυνείδητοι κοντά στην παιδική χαρά στο Σκαφιδάκι Άργους με αποτέλεσμα να θανατωθούν τρεις γάτες και μία σκύλα με τα τρία κουτάβια της.

Η ευαισθητοποίηση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Πελοποννήσου ήταν άμεση και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος κατάφερε να βρει φόλες και να γλιτώσουν και άλλα ζώα.

Στο ευχαριστήριό του το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Σκαφιδακίου κ. Νίκος Παράσχος, αναφέρει:

“Ως μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Σκαφιδακίου νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Άργους, την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και τον πρόεδρο της κ. Γραμματσούλια Παναγιώτη καθώς και τον ομοσπονδιακό θηροφύλακα κ. Μαστοράκη Γεώργιο για την ευαισθητοποίηση και την άμεση ανταπόκρισή τους για την παραχώρηση του ειδικού σκύλου ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων (φόλες) ύστερα από μαζικά κρούσματα θανάτωσης που είχαμε στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σκαφιδακίου του Δήμου Άργους-Μυκηνών τις προηγούμενες μέρες.

Το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα είχε ως αποτέλεσμα τη θανάτωση τριών γατών και μίας σκύλας με τα τρία κουταβάκια της. Ένα μόλις κουτάβι στάθηκε τυχερό και λαμβάνει την αρμόζουσα περίθαλψη. Νεκρές γάτες και σκυλιά από φόλες στο Σκαφιδάκι Άργους

Έτσι λοιπόν την Τρίτη 30 Απριλίου ύστερα από την έρευνα ανεβρέθησαν και συλλέχθηκαν τρία δηλητηριασμένα δολώματα, εκ των οποίων το ένα ανεβρέθη πλησίον της παιδικής χαράς όπου καθημερινά στο χώρο βρίσκονται ανήλικα παιδιά και όχι μόνο. Τα άλλα δύο ανεβρέθησαν σε ακτίνα 100 μέτρων.

Τα ανωτέρω στοιχεία παραδόθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας για τις νόμιμες διαδικασίες.

Για άλλη μια φορά καταδικάζουμε τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις και συμβάλλουμε τα μέγιστα για την αποφυγή τους.

Κλείνοντας να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλους τους φορείς που συνέβαλαν στη προσπάθεια, ελπίζοντας πως θα εξαλείφουν τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις. Ιδιαίτερη μνεία στον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο “CRUYFF” και τον χειριστή του, ομοσπονδιακό θηροφύλακα κ. Μαστοράκη Γεώργιο.”