Αρχική Ν. Λακωνίας Βίαιη επίθεση από 2 αδελφές κατήγγειλε 15χρονη στη Σπάρτη

Βίαιη επίθεση από 2 αδελφές κατήγγειλε 15χρονη στη Σπάρτη

Πληθαίνουν σε ανησυχητικό βαθμό τα περιστατικά βίας μεταξύ ανήλικων σε αρκετές περιοχές της χώρας και, ως φαίνεται, η Σπάρτη δεν εξαιρείται από τη σχετική λίστα που προβληματίζει αρχές και κοινωνία.

Πατέρας 15χρονης κοπέλας εμφανίστηκε τη Δευτέρα (6/5) στην Αστυνομία Σπάρτης και, όπως πληροφορείται ο «ΛΤ», κατήγγειλε ότι δύο άλλα κορίτσια επιτέθηκαν λεκτικά και σωματικά στην κόρη του. Όπως ισχυρίστηκε ειδικότερα ο άνδρας, μια 15χρονη και η 19χρονη αδελφή της, το μεσημέρι της Δευτέρας, φέρονται να εξύβρισαν και να απείλησαν αρχικά την παθούσα, σε καβγά που ξεκίνησε για άγνωστη αιτία. Δεν έμειναν όμως εκεί, καθώς δεν δίστασαν να της αφαιρέσουν την μπλούζα και να τη χτυπήσουν, προκαλώντας εκδορές σε διάφορα σημεία του σώματός της. Συνέπεια ήταν η 15χρονη να μεταφερθεί με ελαφρά τραύματα στο Νοσοκομείο Σπάρτης για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Κινήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες και την Τρίτη (7/5), μετά από επέμβαση της ΕΛΑΣ, οι εμφανιζόμενες ως υπαίτιες της επίθεσης συνελήφθησαν, όπως και η μητέρα τους για παραμέληση εποπτείας της ανήλικης κόρης της. Κατόπιν προφορικής εντολής του Εισαγγελέα, όλες αφέθηκαν ελεύθερες κι αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος.

Οι δύο 15χρονες (θύτρια και θύμα) είναι, κατά την ενημέρωση, συμμαθήτριες στη Γ΄ Γυμνασίου. Οι αδελφές που καταγγέλθηκαν για βιαιοπραγία είναι αλβανικής καταγωγής, ενώ η μία έχει λάβει ελληνική υπηκοότητα.