Αρχική Ν. Αρκαδίας Έτοιμη η Τρίπολη για την μεγάλη εορτή της Ανάστασης και της άνοιξης

Έτοιμη η Τρίπολη για την μεγάλη εορτή της Ανάστασης και της άνοιξης

Oλοκληρώθηκε ο στολισμός στην Τρίπολη ενόψει του Πάσχα και η πόλη περιμένει πλέον, τους επισκέπτες και τους Αρκάδες της Αθήνας και των άλλων πόλεων, να εορτάσει μαζί τους, το Τριπολιτσιώτικο Πάσχα.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, 3 Μαίου, στις 8.30 το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου της Τρίπολης, θα τελεστεί η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθήλωσης.

Στη μία το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, η Χορωδία της Τρίπολης θα ψάλλει, μετά την Αποκαθήλωση, τα Εγκώμια του Επιταφίου.

Στις 5.30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο Γηροκομείο της Τρίπολης, θα γίνει η Ακολουθία του Επιταφίου.

Στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα ψαλεί η Ακολουθία του Επιταφίου στην Μητρόπολη της Τρίπολης.

Στις 8.30 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, θα γίνει περιφορά 3 Επιταφίων, μετά από αρκετά χρόνια (λόγω πανδημίας και ανάπλασης της πλατείας).

Το Μεγάλο Σάββατο, στις 9:45 το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία του Αγίου Βασιλείου, θα γίνει η υποδοχή του Αγίου Φωτός.

Στις 11 το βράδυ, στον ίδιο ναό, θα τελεστεί η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Τα μεσάνυχτα, στην πλατεία Άρεως, θα ακολουθήσει η καύση των πυροτεχνημάτων.

Κυριακή του Πάσχα

Ο δήμος Τρίπολης, οργανώνει μεγάλη υπαίθρια Πασχαλινή εορτή – γλέντι στην Πλατεία Άρεως.

Ένα γλέντι με συμμετοχή χορευτικών ομίλων και ορχήστρας. Στο χώρο της πλατείας, θα στηθεί ψησταριά, ενώ θα δοθούν στον κόσμο αυγά, κουλούρια, κρέας, κρασί κλπ.

Παραδοσιακό γλέντι θα στηθεί στον Συνοικισμό Κολοκοτρώνη, στις 11.30 το πρωί, με ψησταριές.

Η Ακολουθία της Αγάπης, θα τελεστεί στις 6 το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου της Τρίπολης, αλλά και σε όλους τους ναούς.

Το ”Κάψιμο του Ιούδα” και το γλέντι με τη ζωντανή μουσική του Συλλόγου των Φιλικών της Τρίπολης, θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, στην πλατεία Βαλτετσίου και όχι στην πλατεία των Φιλικών.

Εκδηλώσεις θα γίνουν και του Αγίου Γεωργίου στα χωριά του δήμου της Τρίπολης.