Αρχική Ν. Αρκαδίας Εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ σε σπουδαστές του ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) Τρίπολης

Εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ σε σπουδαστές του ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) Τρίπολης

Εκπαίδευση για την απόκτηση Ευρωπαϊκού Διπλώματος ΚΑΡΠΑ/ χρήσης ΑΕΑ στους σπουδαστές του παραρτήματος Σ.Α.Ε.Κ. Τρίπολης από το Τομέα Υγείας Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Τρίπολης
Στις 10 & 17 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση Ευρωπαϊκού Διπλώματος ΚΑΡΠΑ / χρήσης ΑΕΑ, με την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναφοράς για την εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών.
Κατόπιν αιτήματος του Παραρτήματος Σ.Α.Ε.Κ. Τρίπολης/ Άστρους στο πλαίσιο του μαθήματος ¨Χειμερινό Βουνό¨ της ειδικότητας Συνοδός Βουνού, εκπαιδεύτηκαν στις ενότητες πού αφορούν απειλητικές καταστάσεις για τον άνθρωπο:
-Λιποθυμικές καταστάσεις
– Απώλεια αισθήσεων – Θέση Ανάνηψης
– Ξένα Σώματα – Πνιγμονή
– Καρδιακά επεισόδια
– ΚΑΡΠΑ
– Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή
Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από τη Νοσηλεύτρια – Προϊσταμένη του Τομέα Υγείας Ε.Ε.Σ., κα. Μαρία Σταματοπούλου, απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα και συμμετείχαν ενεργά τόσο στη θεωρητική όσο και στη πρακτική άσκηση.
Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Τρίπολης ευχαριστεί πολύ για την εμπιστοσύνη και την άψογη συνεργασία αποδεικνύοντας τη σπουδαιότητα της γνώσης των Πρώτων βοηθειών που διαπνέονται από την επιθυμία να είμαστε χρήσιμοι στους άλλους.437152235 1101136234441574 3680704670675370725 n