Αρχική Ν. Κορινθίας Ο νικητής τα παίρνει όλα…

Ο νικητής τα παίρνει όλα…

Το 1980 οι ABBA έγραψαν το single “Super Trouper” στο οποίο υπήρχε το τραγούδι τους «Ο νικητής τα παίρνει όλα», το οποίο αργότερα συμπεριλήφθηκε στο μιούζικαλ Mamma mia. Φαίνεται όμως πως για τα δημοτικά δρώμενα της πόλης μας παραμένει ακόμη αγαπημένη επιλογή. Φήμες δε, που θέλουν το τραγούδι να παίζει κατά το ζέσταμα της πρώτης ομάδας του νομού πριν τους αγώνες, κρίνονται ως αναληθείς.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας είχαμε μία απόφαση η οποία θα πρέπει να διδάσκεται πλέον ως κάκιστο παράδειγμα άσκησης πολιτικής. Το θέμα έκανε λόγο για «αμοιβαία επωφελή συμφωνία» μεταξύ τους ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ και του Δήμου, αλλά πραγματικά όποιος καταφέρει να αποδείξει την «ωφέλεια» του Δήμου, άνετα θέτει υποψηφιότητα για το Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών στις 10 Δεκεμβρίου. Ας δούμε όμως τι αποφασίστηκε.

Στον ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ παραχωρείται δωρεάν η αποκλειστική χρήση του Δημοτικού Σταδίου και όλων των χώρων αυτού. Οι ώρες προπόνησης της ομάδας θα είναι της αποκλειστικής επιλογής της ίδιας. Ο Δήμος Κορινθίων έχει την υποχρέωση της συντήρησης και του καθαρισμού του χώρου του σταδίου, των εγκαταστάσεων, καθώς και των λογαριασμών κοινής ωφελείας. Επιπρόσθετα, όπως είχε ανακοινώσει ο κύριος Δήμαρχος σε συνέντευξη τύπου του για τις πρώτες εκατό ημέρες της δημοτικής του αρχής, και πέντε ημέρες πριν από την συνεδρίαση του Δ.Σ του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ για να αποφασίσει τους όρους της συμφωνίας, την αποκατάσταση του χλοοτάπητα, και του βοηθητικού και του κυρίως γηπέδου, θα την αναλάβει και αυτήν ο Δήμος με επιπλέον κόστος 350.000€. Επίσης ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ θα παίρνει 50.000€ το χρόνο επιχορήγηση για όσο είναι από Γ’ κατηγορία και άνω, ενώ αν πέσει στα τοπικά το ποσό αναδιαμορφώνεται στις 10.000€.

Στον αντίποδα, ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ παραχωρεί στον Δήμο Κορινθίων το γήπεδο του Συνοικισμού, στην τραγική κατάσταση την οποία το έχει οδηγήσει η ίδια η ομάδα, για 10 χρόνια. Ο Δήμος Κορινθίων έχει την υποχρέωση της συντήρησης και του καθαρισμού του χώρου του σταδίου, των εγκαταστάσεων, καθώς και των λογαριασμών κοινής ωφελείας. Επίσης η Ακαδημία του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, όσο και η ίδια η ομάδα θα μπορεί να χρησιμοποιεί ΚΑΙ αυτό το γήπεδο. Μάλιστα η συμφωνία έχει οριστεί να τεθεί σε ισχύ μόλις εννέα ημέρες μετά την συζήτησή στο Δημοτικού Συμβούλιο!

Ουσιαστικά λοιπόν ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ εξασφαλίζει ένα γήπεδο με βοηθητικούς χώρους με νέο υπερσύγχρονο χλοοτάπητα, του οποίου θα έχει την αποκλειστική χρήση χωρίς να πληρώσει ούτε 1€, ενώ από την άλλη παραχωρεί ένα γήπεδο (του οποίου την κυριότητα διατηρεί στο ακέραιο) σε τραγική κατάσταση χωρίς να πληρώνει πάλι ούτε 1€, και στο οποίο διατηρεί και εκεί το δικαίωμα χρήσης. Από την άλλη, ο Δήμος Κορινθίων «κερδίζει» ότι θα έχει να πληρώσει για την συντήρηση, τον καθαρισμό του χώρου του σταδίου, των εγκαταστάσεων, καθώς και των λογαριασμών κοινής ωφελείας για δύο γήπεδα, εκ των οποίων το ένα είναι ιδιωτικό και στο άλλο, που του ανήκει, θα έχει παραχωρήσει την αποκλειστική χρήση του. Επιπλέον, θα πρέπει να πληρώσει την αποκατάσταση του Δημοτικού Σταδίου και ακόμα θα έχει συμβατική υποχρέωση για δεκαετή επιχορήγηση του Σωματείου.

Από αυτή την συμφωνία, που ψήφισε η νέα Δημοτική Αρχή, ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ εξασφαλίζει δωρεάν γήπεδο με τελευταίας τεχνολογίας χλοοτάπητα, χωρίς να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ, ενώ ο Δήμος Κορινθίων εξασφαλίζει ότι θα πρέπει για 10 χρόνια να πληρώσει ένα ποσό κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ για δύο γήπεδα! Και τα λεφτά αυτά σίγουρα θα αφαιρεθούν από άλλα έργα που είχε προγραμματίσει ή θα μπορούσε να κάνει ο Δήμος. Πραγματικά πρόκειται για μία συμφωνία στην οποία «Ο νικητής τα παίρνει όλα». Και δυστυχώς ο νικητής είναι ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ.

Μην προσπαθεί άδικα η Δημοτική Αρχή να πείσει για το «αμοιβαία επωφελής συμφωνία». Αγκαλιάστηκε τόσο σφιχτά με τον ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ που δύσκολα θα απέφευγε την λαβή…

Κωνσταντίνος Δουβής