Αρχική Ν. Κορινθίας Το πρόγραμμα “ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ” στο Δήμο Βέλου-Βόχας από την Περιφέρεια...

Το πρόγραμμα “ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ” στο Δήμο Βέλου-Βόχας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με επιτυχία ξεκίνησε να υλοποιείται  στον Δήμο Βέλου-Βόχας (Ζευγολατιό Κορινθίας) το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», που πραγματοποιείται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

Την Δευτέρα 22 Απριλίου, κατά την επίσημη λειτουργία, επισκέφθηκαν την κινητή μονάδα ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής, ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχα Αθανάσιος Μανάβης, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Σωτήρης Καμαρινόπουλος, ο επιστημονικά υπεύθυνος του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας Άγγελος Χρονάς, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Στόχος του προγράμματος είναι η εξέταση όλων των γυναικών που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Βέλου-Βόχας από 25-70 ετών με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με Μαστογραφία. Οι εξετάσεις παρέχονται, όπως πάντα, εντελώς δωρεάν χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται, από Δευτέρα-Πέμπτη 08:45 π.μ. – 14:30 μ.μ. και Παρασκευή 8:45 π.μ. – 14:00 στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, η οποία θα βρίσκεται σταθμευμένη στη Παιδική Χαρά (πλησίον του Δημαρχείου), στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2741.360523 και 2713.610244 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ως προτεραιότητά την ενημέρωση των πολιτών, την προστασία της υγείας τους και την επένδυση σε προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας. Για τον λόγο αυτό, έχει προγραμματίσει το αμέσως επόμενο διάστημα το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ» να υλοποιηθεί και σε άλλους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.