Αρχική Ν. Αρκαδίας Τιμήθηκε στην Τρίπολη η ημέρα του φιλελληνισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης

Τιμήθηκε στην Τρίπολη η ημέρα του φιλελληνισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης

Λιτή και σεμνή εκδήλωση για τον εορτασμό της ημέρας του φιλελληνισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης έλαβε χώρα στην Τρίπολη.

Η τελετή – φόρος τιμής και αναγνώρισης – έγινε στην πλατεία ΄Αρεως και στο μνημείο των αρχιερέων και των προκρίτων.

Διοργανωτής της δράσης ήταν η Περιφέρεια της Πελοποννήσου. Στο πλαίσιό της πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων από την Περιφέρεια, τον δήμο της Τρίπολης και από’ τον εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολούθησε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των φιλελλήνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

” Οι φιλέλληνες, από οποιαδήποτε θέση και με οποιονδήποτε τρόπο, στήριξαν και ενίσχυσαν τον ελληνισμό. Πολλοί έδωσαν και το αίμα τους. Τους ευχαριστούμε, τους αναγνωρίζουμε και τους τιμάμε για την ηθική, στρατιωτική, πνευματική και ηθική συμπαράσταση που έδειξαν διαχρονικά για τούτο τον τόπο, για αυτόν τον λαό και για αυτό το έθνος. Οι ενέργειές τους και οι πράξεις τους, ας αποτελέσουν και για εμάς, παράδειγμα ανταπόδοσης και αλληλεγγύης”, είπε ο αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής εκκλησίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, η φιλαρμονική του δήμου της Τρίπολης, αυτοδιοικητικοί και άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι