Αρχική Ν. Κορινθίας Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων ” PARIS 2024″

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.             Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η πόλη μας θα αποτελέσει τον τελευταίο σταθμό διανυκτέρευσης της Ολυμπιακής Φλόγας επί Ελληνικού εδάφους, πριν την παράδοσή της στους Γάλλους διοργανωτές στις 26 Απριλίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο των Αθηνών, τον χώρο όπου διεξήχθησαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες της σύγχρονης εποχής το 1896. Η Φλόγα θα διανυκτερεύσει στη Γαλλική Πρεσβεία για ένα βράδυ και ακολούθως θα αναχωρήσει την επόμενη ημέρα (27/4) για τη Γαλλία.

Ο Δήμος Κορινθίων θα υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα διοργανώνοντας μία λιτή και επιβλητική συνάμα τελετή, υμνώντας τα Ολυμπιακά Ιδεώδη και τιμώντας το «Ευ Αγωνίζεσθαι» και την «Ευγενή Άμιλλα», τις οικουμενικές αξίες του Ολυμπισμού που είναι πάντα επίκαιρες. Η μεγάλη αυτή γιορτή αποτελεί για την πόλη μας και μία γέφυρα από το παρελθόν στο παρόν. Από αρχαιοτάτων χρόνων η πόλη μας συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είχε αναδείξει Ολυμπιονίκες,     ενώ αντίστοιχες διακεκριμένες επιδόσεις από αθλητές μας είχαμε και στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες με λαμπρό παράδειγμα τον Ολυμπιονίκη μας και Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Νίκο Ξυλούρη που θα είναι και ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος στην Κόρινθο.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα αφιχθεί στην Κόρινθο την 25η Απριλίου στις 19:15 και η διαδρομή της θα ξεκινήσει από την οδό Πατρών, συνεχίζοντας στις οδούς Γεωργίου Παπανδρέου και Εθνικής Αντιστάσεως με λαμπαδηδρόμους και διακεκριμένους Κορίνθιους αθλητές, πριν καταλήξει στον Πήγασο, όπου η αφή της φλόγας στον Βωμό είναι προγραμματισμένη για τις 20:00. Θα ακολουθήσει το τελετουργικό σκέλος της εκδήλωσης με ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Ελλάδας και Γαλλίας και του Ολυμπιακού Ύμνου. Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον Δήμαρχο Κορινθίων και από τους εκπροσώπους των Ολυμπιακών Επιτροπών Ελλάδας και Γαλλίας αντίστοιχα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσικά δρώμενα σε συνεργασία με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου και το “Καλογεροπούλειο” Ίδρυμα, ενώ μεγάλη θα είναι και η συμμετοχή από μαθητές και παιδιά από τα σχολεία μας.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, κ. Νίκος Σταυρέλης, προσκαλεί όλους τους δημότες του Δήμου Κορινθίων να τιμήσουν με την παρουσία τους την σπουδαία αυτή εκδήλωση για την πόλη μας.

 

Δείτε εδώ την διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Κόρινθο.