Αρχική Eπικαιρότητα Ραγδαία μεταβολή του καιρού σε δύο στάδια

Ραγδαία μεταβολή του καιρού σε δύο στάδια

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, Κλέαρχο Μαρουσάκη, σήμερα (17/04), αναμένεται μία κακοκαιρία που θα φέρει βροχές και λασποβροχές στη δυτική, την κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στα βόρεια βορειοδυτικά τμήματα όπου δεν αποκλείονται και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα αρχίσουν να πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί γεγονός που θα οδηγήσει στην απομάκρυνση της αφρικανικής σκόνης.

Κάποιες ασθενείς βροχές και λασποβροχές αναμένονται και στην Αττική, ενώ λασποβροχές θα εκδηλωθούν και στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα επιμείνει σε υψηλές τιμές από 26 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη ο καιρός δεν εμφανίζει κάποιες ιδιαιτερότητες, από την Παρασκευή ωστόσο θα σημειωθεί έντονη μεταβολή με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις περιοχές της Χαλκιδικής και της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα τα ανατολικά τμήματα. «Το τονίζουμε αυτό γιατί έχει να βρέξει πολλές ημέρες, είναι ξηρό το έδαφος και είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθούν αυτά τα μεγάλα ύψη βροχής», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε επίσης ότι θα υπάρξει και κάποια ανακοίνωση από την ΕΜΥ για αυτή τη μεταβολή του καιρού γιατί «θα είναι αρκετά έντονη με πολύ μεγάλο όγκο νερού».

Από το απόγευμα του Σαββάτου, ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση και θα ενισχυθούν οι άνεμοι.

Κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει νέο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης την Κυριακή και τη Δευτέρα, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο καιρός των επόμενων ημερών από την ΕΜΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18-04-2024

Στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 18 με 21 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-04-2024

Αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά, αρχικά στα δυτικά και τις βραδινές ώρες στα ανατολικά με παράλληλη ύφεση στα δυτικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-04-2024

Στα ανατολικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες με βαθμιαία εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21-04-2024

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά κια τα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.