Αρχική Eπικαιρότητα Αρχαία Ολυμπία: Κατέρρευσε και πέθανε στον τερματισμό του «Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας»

Αρχαία Ολυμπία: Κατέρρευσε και πέθανε στον τερματισμό του «Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας»

Σε τραγωδία εξελίχθηκε ο «9ος Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας» Ήλιδας – Ολυμπίας που διεξήχθη σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία, όταν ένας άνδρας, 63 ετών, που πήρε μέρος στον αγώνα κατέρρευσε ξαφνικά και πέθανε λίγο πριν τον τερματισμό της διαδρομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο άτυχος άνδρας είχε ξεκινήσει μαζί με άλλους συμμετέχοντες από την Ήλιδα, με προορισμό την Ολυμπία, όταν κατέρρευσε λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό.

Ξαφνική αδιαθεσία

Ειδικότερα, στο τμήμα Πελοπίου – Πλατάνου κοντά στην Ολυμπία, ο άτυχος 63χρονος αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και σταμάτησε τη διαδρομή.

Η διαδρομή που καλούνταν να διανύσουν οι συμμετέχοντες στον «9ο Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας» – Ο άτυχος άνδρας κατέρρευσε στο τμήμα Πελοπίου – Πλατάνου

Γιατροί και διασώστες προσπάθησαν να τον επαναφέρουν με ΚΑΡΠΑ, αλλά οι προσπάθειες αποδείχθηκαν μάταιες αφού ο άτυχος άνδρας κατέληξε

Στο σημείο, έφτασαν άμεσα διασώστες του Ερυθρού Σταυρού που ακολουθούσαν τους συμμετέχοντες και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε άμεσα στο Κέντρο Υγείας της Αρχαίας Ολυμπίας. Δυστυχώς όμως, παρά τις προσπάθειες γιατρών και διασωστών άμεσα με ΚΑΡΠΑ και στη συνέχεια με κάθε διαθέσιμο μέσο, ο άνδρας δεν επανήλθε.

Στην συγκεκριμένη τριήμερη διοργάνωση -που έχει γίνει θεσμός για την Ηλεία εδώ και αρκετά χρόνια- είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο τραγικό περιστατικό.

Ο αγώνας γίνεται σε μη αγωνιστικούς ρυθμούς και ουσιαστικά οι συμμετέχοντες περπατούν την διαδρομή των 50 χλμ. ωστόσο οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καταπόνησαν όλους τους συμμετέχοντες στον αγώνα.

πηγη in.gr