Αρχική Eπικαιρότητα Πανελλαδικές: Προστίθενται δύο τμήματα σε Επιστημονικά Πεδία (Ψυχολογίας ΔΠΘ και ΣΜΥΑ)

Πανελλαδικές: Προστίθενται δύο τμήματα σε Επιστημονικά Πεδία (Ψυχολογίας ΔΠΘ και ΣΜΥΑ)

Δείτε αναλυτικά τι αλλάζει στην κατάταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία ενόψει Πανελληνίων 2024 καθώς το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε ορισμένες τροποποιήσεις.

Δύο τμήματα προστίθενται με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη σε Επιστημονικά Πεδία, ενώ ένα τμήμα μετονομάζεται γεγονός που αλλάζει σημαντικά τον χάρτη των σχολών για τις Πανελλήνιες 2024 αλλά και για τις Πανελλήνιες του 2024.

Τα 2 νέα Τμήματα που ιδρύονται και η μετονομασία ήδη υπάρχοντος

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την προσθήκη ενός νέος Τμήματος από τις φετινές Πανελλήνιες 2024 , την μετονομασία ενός άλλου αλλά και την ίδρυση μια νέας σχολής στις Στρατιωτικές Σχολές με ισχύ από το 2025 γεγονός που δημιουργεί αναπροσαρμογή στην κατάταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία, ως εξής:

1. Στο Επιστημονικό Πεδίο ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ, ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ προστίθεται το Τμήμα:

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ)

ΔΠΘ

με ισχύ από τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2024.

2. Στο Επιστημονικό Πεδίο ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ προστίθεται:

ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΣΜΥΑ) – ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ – ΡΑΔΙΟΝΑΥΤΙΛΟΙ

ΣΤΡΑΤ. ΣΧΟΛΕΣ

με ισχύ από τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2025.

3. Στο Επιστημονικό Πεδίο ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ, ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, το Τμήμα «Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών» του Πανεπιστημίου Κρήτης με έδρα το Ρέθυμνο, μετονομάζεται σε Τμήμα «Φιλοσοφίας» και έναρξη ισχύος από τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2024.

Δείτε την απόφαση ΕΔΩ