Αρχική Eπικαιρότητα ΚΚΕ:Την Κυριακή θα παρουσιαστεί το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος

ΚΚΕ:Την Κυριακή θα παρουσιαστεί το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος

Την Κυριακή 14 Απριλίου, στις 11.30 π.μ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρουσιάσει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, έγινε γνωστό από το ΚΚΕ το οποίο έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος για τις Ευρωεκλογές του Ιούνη, το οποίο παρουσίασε ο γ.γ της Κ.Ε του κόμματος σε δύο μεγάλες εκδηλώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με συγκεντρώσεις, εξορμήσεις και άλλες δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα.

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος θα είναι εκ νέου υποψήφιοι ενώ το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές απαρτίζεται από στελέχη που συμμετέχουν στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, στους αγώνες που εκδηλώθηκαν σε μεγάλους κλάδους, στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών, στο κίνημα των αγροτών με τα μπλόκα του αγώνα, των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματοβιοτεχνών ενάντια στη φοροληστεία, στο γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα που διεκδικεί μέτρα ολόπλευρης προστασίας των γυναικών από την πολύμορφη βία, στο κίνημα της νεολαίας με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Επίσης θα συμμετέχουν προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού, της δημοσιογραφίας, των επιστημών και της έρευνας, των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και Έλληνες και ξένοι μετανάστες.

«Το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ εκφράζει τη γνήσια εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση που εκδηλώθηκε απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ με τους μεγάλους αγώνες του λαού και της νεολαίας, σε αντίθεση με τα ευρωψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων, όπου κυριαρχούν οι υποψήφιοι που σε επίπεδο ευρωκοινοβουλίου έχουν στηρίξει την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, οι μεταξύ τους μεταγραφές υποψηφίων, καθώς και οι “απολιτίκ – life style” υποψήφιοι», σημειώνουν παράγοντες του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή 12 Απρίλη, στις 9.00 π.μ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρουσιάσει τη Διακήρυξη των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη, την οποία επεξεργάστηκε η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Δράση.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Δράσης με θέμα «Η κατάσταση των εργατικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη και οι εμπειρίες από την πάλη των κομμουνιστών». Στη Συνάντηση θα λάβουν μέρος το Κόμμα Εργασίας Αυστρίας, το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Γαλλίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, το Ελβετικό ΚΚ, το Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας, το ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, το Κομμουνιστικό Μέτωπο Ιταλίας, το Νέο ΚΚ Ολλανδίας, η Ένωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, το ΚΚ Σουηδίας, το ΚΚ Τουρκίας, το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Φινλανδίας.

Πηγή: ΑΠΕ / ΚΚΕ