Αρχική Ν. Κορινθίας Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου για την αποκατάσταση του δρόμου Σχίνου –...

Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου για την αποκατάσταση του δρόμου Σχίνου – Αλεποχωρίου

Συχνά-πυκνά εμφανίζονται προβλήματα στο δρόμο Σχίνο Αλεποχώρι που οφείλονται σε κατολισθήσεις ή διαβρώσεις ή και τα δυο καθιστώντας άκρως επικίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς τον συγκεκριμένο δρόμο.

Επανειλημμένα διακόπτεται η κυκλοφορία στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας ή συνολικά. Ήδη τώρα είναι κλειστός ο δρόμος από την 1η Απριλίου.

Είναι ένας δρόμος σημαντικός αφού συνδέει την Πελοπόννησο με την Αττική εξυπηρετεί σημαντικό αριθμό μόνιμων κατοίκων, αλλά και επισκεπτών-παραθεριστών σε ένα σημαντικό θέρετρο της περιοχής.

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν διατεθεί εκατομμύρια ευρώ για ράβε-ξήλωνε, για προσωρινή επούλωση των κατολισθήσεων ή των διαβρώσεων, χωρίς ουσιαστικά να έχουμε ένα σύγχρονο και προπάντων ασφαλή δρόμο για την περιοχή.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχη:

·       Πόσα ποσά έχουν διατεθεί μέχρι τώρα για το συγκεκριμένο δρόμο;

·       Έχουν γίνει οι αναγκαίες μελέτες γεωλογικές-εδαφοτεχνικές και άλλες ώστε να δοθεί μόνιμη, ασφαλή και επιστημονικά σωστή λύση;

·       Πως τοποθετείστε σε εναλλακτικές λύσεις παρεμβάσεων εκτός του ράβε-ξήλωνε που μέχρι τώρα γίνεται όπως τούνελ, παράκαμψη αυτού του επικίνδυνου χιλιόμετρου του δρόμου κλπ;

·       Τι μέτρα παίρνετε ώστε να δοθεί άμεσα ο δρόμος στην κυκλοφορία αφού έρχονται γιορτές και καλοκαιρινή περίοδος;

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

της Λαϊκής Συσπείρωσης

Νίκος Κουτουμάνος

Γιάννης Κελλάρης