Αρχική Ν. Αρκαδίας ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΤΟΥ Δ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΩΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ (VIDEO)

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΤΟΥ Δ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΩΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ (VIDEO)

Με αφορμή την ολοκλήρωση του υποχρεωτικού καθαρισμού των οικοπέδων στο Δήμο Τρίπολης έως και τις 30 Απριλίου παραχώρησε συνέντευξη τύπου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας του Δήμου Τρίπολης κ. Γιώργος Οικονομόπουλος.

Οι ιδιοκτήτες και μισθωτές οικοπέδων που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεων, και εντός ορίων οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους θα πρέπει έως τις 30 Απριλίου να προβούν σε καθαρισμό των χορταριών.

Επισης, ο κ. Οικονομόπουλος μίλησε και για τις νέες υποχρεώσεις των ιδιοκτητών οι οποίοι, θα πρέπει να συντάξουν και να καταθέσουν μελέτη πυρασφάλειας έως τις 30 Απριλίου.

Πρόκειται για κανονισμό πυροπροστασίας που ψηφίστηκε πέρυσι, αλλά η εφαρμογή του ήταν εθελοντική. Φέτος καθίσταται υποχρεωτικός και μάλιστα με δεσμευτικές ημερομηνίες.

Φέτος ο δήμος έχει στείλει 600 επιστολές συμμόρφωσης σε εκείνους που είχαν απασχολήσει την υπηρεσία την περυσινή χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού, καταλογίζεται εξ ολοκλήρου στους υπόχρεους, από τον οικείο δήμο, η δαπάνη καθαρισμού του χώρου και απομάκρυνσης των υλικών.

Τέλος αναφορικά με τις πυρκαγιές που έχουν σημειωθεί στην περιοχή του Δήμου Τρίπολης ο κ. Οικονομόπουλος αναφέρθηκε σε περιστατικό πυρκαγιάς που συνέβη το περασμένο Σάββατο στην περιοχή των Βουρβούρων.

VIDEO: