Αρχική Eπικαιρότητα ΝΔ: Το βίντεο για τα 50 χρόνια – Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή...

ΝΔ: Το βίντεο για τα 50 χρόνια – Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Από την ίδρυσή του το 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι το 2024 και τον σημερινό πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι σταθμοί των 50 ετών στην ιστορία της ΝΔ καταγράφονται σε ένα ειδικό βίντεο που προβλήθηκε κατά την έναρξη του 15ου Συνεδρίου.

Ξεκινάει με την εμβληματική φιγούρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και φτάνει στο σήμερα.

Νέα Δημοκρατία: 15ο Συνέδριο στο Ζάππειο

Στο βίντεο για τα 50 χρόνια της ΝΔ και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όπως και ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς.

Οι σταθμοί της θητείας του σημερινού προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως η ιστορική ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, έχουν ειδική θέση στο βίντεο.

Ξεκίνησε το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο – Δείτε φωτογραφίες

Ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα στο Ζάππειο Μέγαρο το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και θα διαρκέσει ως την Κυριακή 7 Απριλίου.

Πρόκειται για ένα συνέδριο με επετειακό χαρακτήρα, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

mitsotakis_samaras_karamanlis
Κυριάκος Μητσοτάκης, Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Καραμανλής
mitsotakis_synedrio
mitsotakis-synedrio__2_
samaras_karamanlis
Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής
ND-synedrio__3_
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Παύλος Μαρινάκης
dendias_1
Ο Νίκος Δένδιας

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης. «Στα πολλά χρόνια της διαδρομής μου στην πολιτική δεν έχει υπάρξει μέρα μεγαλύτερης συγκίνησης και υπερηφάνειας από την σημερινή. Στέκομαι ενώπιων σας αναλογιζόμενος με δέος ότι ακριβώς σε αυτό σημείο η ιστορία καθοδηγούμενη από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή συναντήθηκε με το εθνικό πεπρωμένο. Εδώ σε αυτό το χώρο υπεγράφη η συνθήκη ένταξης της Ελλάδος στις Ευρωπαϊκές κοινότητες. Για αυτό και 28η Μαΐου του 1979 έχει θέση εθνικής επετείου. Εκείνη την ημέρα η χώρα μας άνοιξε μια νέα σελίδα στην ιστορία της και οι πρώτες λέξεις που γράφτηκαν ήταν από το χέρι του ιδρυτή της παράταξής μας του Κωνσταντίνου Καραμανλή» είπε ο κ. Πλακιωτάκης.

«Η ιστορία γράφεται με γεγονότα και όχι υποθέσεις. Ωστόσο σήμερα σε ένα ταραγμένο κόσμο που αλλάζει με καταιγιστικούς ρυθμούς έχουμε την πολυτέλεια να αναρωτηθούμε πώς θα ήταν η χώρα μας αν η ΝΔ δεν οδηγούσε την Ελλάδα στο στενό πυρήνα της ευρωπαϊκής οικογένειας» πρόσθεσε.

plakiotakis_2

Επίσης ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι τον λαϊκισμό αντιμάχεται η ΝΔ εδώ και μισό αιώνα. «Σε αυτό το λαϊκισμό απαντάμε εδώ και 50 χρόνια με αποφασιστικότητα, μεταρρυθμίσεις και σταθερή προσήλωση στο ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας μας» είπε. «Η ΝΔ σήμερα είναι ο χώρος που παράγει σύγχρονη πολιτική σκέψη είναι ο χώρος που σχεδιάζει και υλοποιεί μεταρρυθμίσεις, είναι ο βασικός και μοναδικός πυλώνας πολιτικής σταθερότητας» σημείωσε.

«Σήμερα δεν υπάρχει σοβαρός διεθνής φορέας που να μην αναγνωρίζει το ελληνικό θαύμα. Υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη αντιμετωπίσαμε κρίσεις, θωρακίσαμε τη χώρα, ενισχύσαμε το λαϊκό εισόδημα , δώσαμε καύσιμο στις μηχανές της ανάπτυξης» πρόσθεσε. «Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να αποκλίνουν ούτε χιλιοστό από την διαδρομή που χάραξαν μαζί με τον Ελληνικό λαό. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω θα πάει μπροστά» τόνισε αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης. Παρόντες στις εργασίες του συνεδρίου είναι και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

karamanlis__2_
Ο Κώστας Καραμανλής


samaras
Ο Αντώνης Σαμαράς

Αύριο Σάββατο 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Σμυρλή και του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σταύρου Καλαφάτη.

sdoukou_bakogianni
Αλεξάνδρα Σδούκου και Ντόρα Μπακογιάννη


adonis1
Άδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Παύλος Μαρινάκης

sinedrioND__4_
Ο Γιώργος Αυτιάς και ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Χαιρετισμό κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα απευθύνουν εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

patoulidou
Η Βούλα Πατουλίδου
ND-synedrio-arthrou
ND-synedrio__4_
Παναγιώτης Πικραμένος και Κυριάκος Πιερρακάκης
sinedrioND__2_
Η Φάνη – Πάλλη Πετραλιά
sinedrioND__1_
Ο Κώστας Σκρέκας

Παράλληλα, τη δεύτερη μέρα των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων σε τέσσερις θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι: «50 Χρόνια ΝΔ: Οι ιδέες και οι άνθρωποι»«50 Χρόνια ΝΔ: Για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη», «50 Χρόνια ΝΔ: Για ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο» και «50 Χρόνια ΝΔ: Μεγαλώνει γιατί εξελίσσεται».

A_Karamanlis
Κώστας Αχ. Καραμανλής, Κώστας Τσιάρας

ND-synedrio__2_
Ο Νίκος Ρωμανός
ND-synedrio__5_
Μαργαρίτης Σχοινάς και Σπύρος Καρανικόλας
ND-synedrio__1_
Σπύρος Καρανικόλας και Μαρία Συρεγγέλα
sinedrioND__3_
Η Εύη Χριστοφιλοπούλου

Την Κυριακή 7 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής Μαρίας Συρεγγέλα, του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννη Πλακιωτάκη, του Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και της υποψήφιας του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα δον ντερ Λάιεν.

Πριν τη λήξη των εργασιών, θα απευθύνει ομιλία προς το σώμα των συνέδρων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

zappeio__1_
zappeio__4_
zappeio__3_
zappeio__2_

Στο Συνέδριο θα υπάρχουν περίπτερα ξένων Ιδρυμάτων που διατηρούν διαχρονική συνεργασία με την ΝΔ (Konrad-Adenauer, Wilfried Martens, Hanns Seidel) καθώς και του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής (ΙΔΚΚ), ενώ θα λειτουργεί και έκθεση φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού στην οποία θα αποτυπώνεται η διαδρομή της Παράταξης στα 50 χρόνια της ιστορίας της.