Αρχική Ν. Αρκαδίας VIDEO: ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ο ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ

VIDEO: ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ο ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,  αναγορεύθηκε ύστερα απο απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος Νοσηλευτικής και της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου κ. Ηλίας Μόσιαλος.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο της Σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

Το δημόσιο έπαινο εκφώνησε ο Καθηγητής Παναγιώτης Πρεζεράκος, πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής ενώ προσφώνησε την τελετή και προέβη στην περιένδυση του τιμώμενου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής Αθανάσιος Κατσής.

Στη συνέχεια ακολούθησε αντιφώνηση του τιμώμενου Καθηγητή Ηλία Α. Μόσιαλου.

Το Πανεπιστήμιο αποφάσισε την απονομή του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα στον καθηγητή Ηλία Μόσιαλο λόγω της διακεκριμένης επιστημονικής του δράσης διεθνώς στον τομέα της πολιτικής της υγείας.

O καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος είναι Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, και κάτοχος της έδρας Brian-Abel Smith, στο London School of Economics and Political Science (LSE) στο οποίο ο Ηλίας Μόσιαλος ίδρυσε το 2017 το πρώτο Τμήμα Πολιτικής Υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.