Αρχική Περ. Πελοποννήσου Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: Να παραμείνουν ως έχουν όλες οι δικαστικές υπηρεσίες

Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: Να παραμείνουν ως έχουν όλες οι δικαστικές υπηρεσίες

Το θέμα του λεγόμενου Δικαστικού Χάρτη, απασχόλησε, ως τακτικό θέμα, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου. Βασικός εισηγητής ήταν ο Δημήτρης Κουτσούλης, επικεφαλής της παράταξης ‘’Πελοπόννησος Μπροστά‘’ της μειοψηφίας.

‘’Ότι κλείνει στην Πελοπόννησο δεν ανοίγει‘’, είπε ο Δημήτρης Κουτσούλης.

«Δεν ανεχόμαστε όλα αυτά που συμβαίνουν. Καλώ το Συμβούλιο, όπως στηρίξει τις ομόφωνες αποφάσεις των οργάνων των δικαστών και των δικηγόρων. Καταθέτω ψήφισμα για όλα αυτά, ώστε να παρθεί μία ομόφωνη απόφαση από εμάς εδώ” , είπε ο Δημήτρης Κουτσούλης.

Στη συνεδρίαση, μίλησαν πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων, που βρέθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και εκπρόσωπος των δικαστικών υπαλλήλων της Τρίπολης. Όλοι τους, ζήτησαν να μην υπάρξουν αλλαγές και να παραμείνει ως έχει η δομή όλων των δικαστηρίων και όλων των υπηρεσιών.

Η Λαική Συσπείρωση, κατέθεσε δικό της κείμενο – ψήφισμα, ωστόσο, αυτό δεν πέρασε.

Το ψήφισμα, ζητούσε, μεταξύ άλλων, να μην κατατεθεί το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η πρόταση αυτή, ψηφίστηκε απ’ τους δύο συμβούλους της Λαικής Συσπείρωσης.

Αντιθέτως, ψηφίστηκε (κατά πλειοψηφία), μία ‘’κοινή πρόταση‘’ παρατάξεων, που ζητούσε να εφαρμοστούν, στο ακέραιο, οι ομόφωνες αποφάσεις της Ένωσης Δικαστών – Εισαγγελέων και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που ζητούν να παραμείνουν, ως έχουν, όλες οι υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και να προχωρήσει, άμεσα, η αναβάθμισή τους (καμία αλλαγή δηλαδή στον σημερινό δικαστικό χάρτη της χώρας).