Αρχική Eπικαιρότητα Καιρός: «Άστατη» Τσικνοπέμπτη – Βροχές, καταιγίδες αλλά και χαλάζι

Καιρός: «Άστατη» Τσικνοπέμπτη – Βροχές, καταιγίδες αλλά και χαλάζι

Με άστατο καιρό αναμένεται να «τσικνίσουν» οι πολίτες στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo.

Το τοπίο του καιρού σήμερα ανήμερα της Τσικνοπέμπτης, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας θα είναι βροχερό, ενώ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων κυρίως στα βόρεια. Παράλληλα όπως αναφέρεται και στην πρόβλεψη του Meteo, θα σημειωθούν και χιόνια στα ορεινά παρότι η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Συγκεκριμένα σήμερα, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στα Κεντρικά και Βόρεια Επτάνησα, στη Δυτική Στερεά, στην Ήπειρο, στη Μακεδονία, στη Θράκη αλλά και στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα καιρικά φαινόμενα στα βόρεια τμήματα της χώρας θα είναι ισχυρότερα, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Στα ορεινά αναμένονται χιόνια, ενώ βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν παροδικά και τμήματα της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Κρήτης και της Πελοποννήσου. Προς το βράδυ ωστόσο τα φαινόμενα αυτά, κυρίως οι καταιγίδες, θα περιοριστούν στην Κεντρική Μακεδονία, κυρίως στην περιοχή της Χαλκιδικής και στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, αυτή θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 μέχρι 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 3 μέχρι 16, στην Ήπειρο από 5 έως 17, στη Θεσσαλία από 6 έως 19-20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 17-19 βαθμούς, στα Επτάνησα από 7 έως 16, στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 16 βαθμούς και τέλος την Κρήτη από 8 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Ο καιρός σήμερα στην Αττική

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo, στην Αττική σήμερα αναμένεται συννεφιά η οποία τις θερμές ώρες της ημέρας θα είναι πιο έντονη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ, ενώ στα δυτικά του νομού πρόσκαιρα 5 μποφόρ, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει μία μικρή άνοδο ξεκινώντας από 10 και αγγίζοντας μέχρι και τους 18 – 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη το τοπίο του καιρού θα είναι βροχερό, καθώς αναμένονται βροχές κατά περιόδους αλλά και παροδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.