Αρχική Eπικαιρότητα Κυριάκος Μητσοτάκης για τη στιγμή της ρωσικής επίθεσης στην Οδησσό: Ήταν κάτι...

Κυριάκος Μητσοτάκης για τη στιγμή της ρωσικής επίθεσης στην Οδησσό: Ήταν κάτι πολύ άγριο!

Το πώς βίωσε το πυραυλικό χτύπημα της Ρωσίας στην Οδησσό, λίγο πριν γίνει η συνάντησή του με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στους δημοσιογράφους που κάλυψαν την επίσκεψή του.

Το πώς έζησε την πυραυλική επίθεση χθες (σ.σ. 06.03.2024) στην Οδησσό περιέγραψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν μαζί του στο Βουκουρέστι σήμερα, για το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

«Αντιλαμβάνεται κανείς τί σημαίνει πόλεμος. Εμείς ήμασταν εκεί επτά ώρες. Για τους Ουκρανούς είναι καθημερινή πραγματικότητα. Και αυτό επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής της Ε.Ε να στηριχθεί η Ουκρανία απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης 7 Μαρτίου, στην ομιλία του στο συνέδριο του Ε.Λ.Κ., αναφερόμενος στην πυραυλική επίθεση, έστειλε μήνυμα στη Ρωσία ότι «καμία παραβίαση των εδαφικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου δεν θα γίνει αποδεκτή από την ευρωπαϊκή οικογένεια».

«Δεν θα μας φοβίσετε», ήταν το μήνυμα προς το Κρεμλίνο.