Αρχική Ν. Αρκαδίας «Ο κ. Τρουπής χαρακτηρίζεται από την αμετροέπεια που συνδυάζεται με συγκεκαλυμμένη αλαζονεία.»

«Ο κ. Τρουπής χαρακτηρίζεται από την αμετροέπεια που συνδυάζεται με συγκεκαλυμμένη αλαζονεία.»

Ο κ. Τρουπής βγάζει ανακοινώσεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν το βασικό χαρακτηριστικό του προεκλογικού του λόγου και της αντιπολιτευτικής του τακτικής: την αμετροέπεια που συνδυάζεται με συγκεκαλυμμένη αλαζονεία.

Απλώς αναφέρουμε ότι η επίμαχη δικαστική απόφαση, δεν έκρινε στην ουσία της την υπόθεση, δηλαδή αν οι αναθέσεις που είχε πάρει από το Δήμο Τρίπολης αποτελούν, γι’ αυτόν, κώλυμα εκλογιμότητας ή όχι. ΑΠΕΡΡΙΨΕ την ένστασή μας ΓΙΑ ΤΥΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ και συγκεκριμένα διότι δεν αποδείχθηκε με έγγραφο ότι οι ενιστάμενοι, δηλαδή ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν, εκτός από την ιδιότητα του υποψηφίου, και την ιδιότητα του ψηφοφόρου στο Δήμο Τρίπολης.

Σεβόμαστε απόλυτα τη δικαστική κρίση και τιμούμε τη Δικαιοσύνη, η οποία, άλλωστε, μπορεί να επιληφθεί και πάλι της ενστάσεως, με προσφυγή σε αυτήν οιουδήποτε κρίνει ότι πρέπει να το πράξει, αφού και ο ίδιος με την ανακοίνωσή του «ρίχνει το γάντι».

Υπό την έννοια αυτή, το να διατείνεται ο κ. Τρουπής ότι η άσκηση της ένστασης  είναι προϊόν μικροπολιτικής, με σκοπό να τεθεί σε «πολιτική ομηρεία» ένας απλός δημοτικός σύμβουλος, είναι μάλλον δήλωση πολιτικής αυταρέσκειας και απαξίωσης του κράτους δικαίου.

Τον προτρέπουμε ακόμη να μην προσβάλλει τις και τους εκλεγμένες/ους δημοτικές/ούς μας συμβούλους, επιφανή και εκλεκτά μέλη της τοπικής  μας κοινωνίας, οι οποίοι έφεραν τη μεγάλη νίκη στην παράταξή μας (τη μεγαλύτερη, ιστορικά, για το Δήμο μας) και τους οποίους τίμησαν με χιλιάδες σταυρών οι συμπολίτες μας, υπολαμβάνοντας ότι παρασύρθηκαν στην άσκηση της ένστασης, στερούμενες/οι ιδίας κρίσης.

Και επειδή από το ύφος της ανακοίνωσής του αυτής, και όχι μόνο, φαίνεται να τον κατατρύχει μία άκρατη φιλοδοξία, καλό θα είναι να διαβάσει την προτροπή του Ποιητή: «τες φιλοδοξίες σου να υπερνικήσεις αν δεν μπορείς, με δισταγμό και προφυλάξεις να τες ακολουθείς».